Reorganizarea MMAP: Vor fi reduse 91 de posturi, dintre care 19 de conducere; vor fi întărite structurile care gestionează fonduri europene și procesele de digitalizare a instituției; etapa a doua a reorganizării va cuprinde toate instituțiile din subordine

Data publicarii : 12 Jan 2024

COMUNICAT DE PRESĂ                                                                              București, 12 ianuarie 2024

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor (MMAP) a publicat vineri, în consultare publică, proiectul de Hotărâre de Guvern privind reorganizarea instituției, în conformitate cu prevederile Legii 296/2003.

Astfel, numărul total de posturi în aparatul central se reduce de la 591 la 500. Totodată, va fi redus numărul de posturi de conducere (directori generali, directori, șefi serviciu etc.) de la 60 la 41.

De asemenea, vor fi aduse modificări structurii Direcției Generale PNRR pentru eficientizarea derulării fluxurilor de lucru aferente investițiilor și jaloanelor finanțate. În plus, prin comasarea altor structuri, a fost înființată Direcția Strategii, Politici de Mediu și Managementul Fondurilor Europene. În vederea accelerării proceselor de digitalizare a activității la nivelul MMAP, a fost înființată Direcția Comunicare și Digitalizare.

Așa cum era firesc, am început acest amplu proces de reorganizare instituțională cu autoritatea centrală, și anume Ministerul. Vom reduce 91 de posturi în total, dintre acestea 19 fiind posturi de conducere. Îndeplinim astfel cerințele legale, iar eu sunt convins că o structură mai suplă, mai ales la nivel de management, va face ca fluxurile de lucru și procesul decizional să se deruleze mai eficient. De asemenea, pentru a răspunde priorităților noastre la nivel administrativ, fondurile europene și digitalizarea, am redirecționat resurse suplimentare către structurile care gestionează aceste componente.

Bineînțeles că aceasta este doar prima etapă din procesul de reorganizare. Etapa a doua va cuprinde toate instituțiile aflate în subordinea, în coordonarea sau sub autoritatea MMAP. În cazul acestora, pe lângă aplicarea acelorași principii – reducerea posturilor de conducere, absorbția fondurilor europene și digitalizarea, un alt obiectiv principal va fi întărirea structurilor teritoriale, care au fost neglijate nepermis de mult în ultimii ani”, a declarat Mircea Fechet, ministrul mediului, apelor și pădurilor.

Procesul de consultare publică demarat astăzi durează 30 de zile lucrătoare; proiectul de HG privind  organizarea şi funcţionarea Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor poate fi descărcat aici: https://www.mmediu.ro/articol/proiect-de-hotarare-pentru-modificarea-hotararii-guvernului-nr-43-2020-privind-organizarea-si-functionarea-ministerului-mediului-apelor-si-padurilor/6711.

 

Direcția Comunicare