MMAP - partener în organizarea Cupei Cavalliada Romsilva – eveniment ecvestru unic în Europa

Data publicarii : 13 Jul 2023

COMUNICAT DE PRESĂ                                                                             București, 13 iulie 2023

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor și Hergheliile Romsilva se alătură echipei Cavalliada care organizează, în perioada 14-16 iulie 2023, în Pădurea Cernica, prima ediție a singurului concurs de anduranță ecvestră din România, desfășurat exclusiv în pădure.

Primăria Orașului Pantelimon și Consiliul Judetean Ilfov contribuie și ele la realizarea unui eveniment unic în România pentru cei pasionați de echitație, dar și pentru iubitorii de natură care vor să cunoască mai multe despre acest sport nobil al minții, al trupului și al sufletului, care îmbină perfect grația cailor cu priceperea călărețului.

”Felicit organizatorii Cupei Cavalliada care am înțeles că marchează câteva premiere importante: singurul traseu de anduranță ecvestră din România realizat exclusiv în pădure, zero taxe pentru concurenți, organizare la standarde internaționale.

Evenimentul este un exemplu ideal de valorificare a potențialului recreativ, cultural și istoric al pădurilor urbane care au mai mult decât valoare peisagistică și beneficii precum: purificarea aerului, tampon de sunet sau absorbția prafului și a căldurii. E important să ne focusăm și pe aspectul educativ, pe ideea că pădurea poate fi un spațiu în care oricine, dar în special tinerii, pot învăța care este rolul și care sunt beneficiile pădurilor.

Salut prezența și implicarea Hergheliilor Romsilva în organizarea acestui eveniment ecvestru unic în Europa și sper că este doar începutul unei colaborări care ne oferă tuturor șansa de a descoperi lumea minunată a unui sport nobil cu efecte miraculoase asupra organismului în general. Urez succes participanților la concurs și un timp de calitate celor care îți vor petrece weekendul într-un spațiu perfect de reuniune pentru întreaga familie, prieteni și iubitori ai echitației” a declarat ministrul Mircea Fechet.

Evenimentul se va bucura de prezența Elisabetei Lipă, maestră emerită a sportului și Președintele Agenției Naționale pentru Sport, un nume de referință în sportul românesc și mondial, campioană a României de 25 de ori.

Participanții vor avea de parcurs un traseu bine amenajat în Pădurea Cernica, probele de concurs fiind atât cele tradiționale, specifice unui concurs de anduranță, unde jurații vor aprecia iscusința călăreților și abilitatea de a controla caii, cât și unele inedite, în care se va puncta originalitatea și stilul călăreților.

Cupa Cavalliada Romsilva este și un eveniment de lifestyle, cu intrare liberă, care propune multe activități de relaxare în natură: working equitation și equigames, spectacole, plimbări ale cailor în manej, defilare cu atelaje, curse cu obstacole, parada Jandarmeriei Române călare, food court, spații de joacă pentru copii, seară de karaoke.

        

DIRECȚIA COMUNICARE