Ministrul Mircea Fechet a participat la Ziua de Curățenie Națională ”Let’s Do It, Bacău!”

Data publicarii : 27 Sep 2023

Ministrul mediului, apelor și pădurilor a participat, la 16 septembrie, la o acțiune de curățenie în Pădurea Șerbănești, unde, alături alți 97 de voluntari, au fost prezenți Gabriel Lupu, subprefectul județului Bacău, și Gabriel Gritcu, consilier județean.

Acțiuni similare au fost realizate și în Parcul Gherăiești, unde au participat aproximativ 200 de voluntari și pe canalul de fugă Șerbănești, unde au acționat peste 70 de persoane, la Podul Șerbanesti și în zona Izvor Chimiei.

Cei peste 400 de voluntari au adunat aproximativ 1.280 de kilograme.

„Inițiative ca acestea ne reamintesc că fiecare dintre noi are puterea de a schimba mentalități și de a promova un stil de viață care respectă mediul.

În Uniunea Europeană se generează anual 2,2 miliarde de tone de deșeuri. Din acestea, peste un sfert sunt deșeuri municipale, provenite în majoritate de la gospodării. Avem un drum lung de parcurs, dar avem și instrumentele necesare pentru a face față provocărilor.

Să continuăm să ne implicăm, să facem fiecare dintre noi un efort în viața de zi cu zi pentru a reduce impactul pe care îl avem asupra mediului! Felicitări tuturor celor care și-au dedicat timpul astăzi pentru a face țara noastră un loc mai curat și mai sustenabil!”,  a precizat ministrul Mircea Fechet.