Ministrul Mircea Fechet a participat la deschiderea oficială a Salonul Auto București & Accesorii 2023

Data publicarii : 18 Oct 2023

Salonul Auto București & Accesorii 2023, o expoziție la cele mai înalte standarde, cu o evoluție continuă care reflectă schimbările din industrie,  a adus și anul acesta cele mai noi tendințe și inovații din industria auto.

Evenimentul s-a desfășurat în perioada 10 -15 octombrie, în Pavilionul B2 al Centrul Expozitional Romexpo din București și a adus împreună pasionații de automobile și profesioniștii din industria auto a României.

„Avem privilegiul de a vedea aici care sunt noutăţile din domeniul auto. Ştim cu toţii ambiţiile Uniunii Europene, ştim cu toţii ambiţiile României în sectorul de decarbonizare a transportului. În acest an, spaţiul dedicat maşinilor hibride și electrice, spaţiul dedicat maşinilor mai prietenoase cu mediul este din ce în ce mai mare, raportat la celelalte suprafeţe ale târgului.

Asta înseamnă că interesul românilor pentru acest tip de autoturisme este unul ridicat şi mă bucur că şi marii jucători ai industriei auto s-au adaptat rapid la acest interes, nu doar al românilor, ci al tuturor cumpărătorilor de autoturisme noi.

Este un semnal şi pentru #România că suntem din ce în ce mai dornici de achiziţia acestor autoturisme prietenoase cu mediul şi încerc să îndrăznesc să sper că pentru acest apetit crescând al românilor este responsabil şi Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor”, a subliniat Mircea Fechet.

De asemenea, demnitarul a punctat  intenția MMAP de a crește bugetul programului RablaPlus în fiecare an: „Dincolo de bugetul-record pe care Rabla Plus l-a avut în acest an, respectiv 780 de milioane de lei, vă anunţ că, la anul, ne propunem să fim şi mai ambiţioşi. Aşa cum a existat o tendinţă în fiecare an, ne propunem să mutăm bani de la RablaClasic la Rabla Plus pentru a finanţa din ce în ce mai multe autoturisme non-poluante. Avem până acum aproape 10.000 de autoturisme înscrise la Rabla Plus. De asemenea, la Rabla Clasic, avem 560 de milioane de lei şi aproape 27.000 de noi autoturisme înmatriculate.  Aşadar, o să avem în continuare bugete generoase de la Administraţia Fondului pentru Mediu. Mai rămâne ca şi apetitul cumpărătorilor de autoturisme noi să rămână la fel de ridicat şi să ţină pasul”.

Anul 2023 a însemnat un dublu moment aniversar pentru SAB: a 20-a ediție și 30 de ani de la Primul Salon Auto organizat în România