Ministrul Mircea Fechet a lansat Ghidul de finanțare al programului „Fabrici de reciclare”

Data publicarii : 19 Mar 2024

„Venim în sprijinul mediului privat şi, astăzi, am trimis la Monitorul Oficial Ordinul de ministru în care ne propunem să finanţăm cu 220 de milioane de euro, respectiv un miliard de lei, un număr aproximativ 26 de fabrici de reciclare pe care urmează să le finanţăm într-un procent care poate ajunge la 75%. Aşadar, 25% capital al beneficiarului şi 75% finanţare pe care o va acorda Ministerul Mediului, Apelor şi Pădurilor, prin Administratia Fondului pentru Mediu, bani din PNRR. Pentru a fi completă această Horă a reciclării despre care discutăm, mai avem nevoie de încă un lucru, şi anume de aceste fabrici care vor trebui să gestioneze cele opt miliarde de ambalaje pe care ne propunem să le strângem în fiecare an” a declarat ministrul Mircea Fechet, prezent la evenimentul de lansare a ghidului de finanțare al programului „Fabrici de reciclare”, care a avut loc la fabrica GreenGlass din Popești-Leordeni, județul Ilfov, la data de 5 martie 2024.

Alocarea financiară acordată prin Planul Național de Redresare și Reziliență pentru lucrările destinate construirii instalaţiilor de reciclare a deșeurilor este de 220 milioane de euro.

Conform calendarului propus prin PNRR, până la data de 30.06.2026, vor fi construite și puse în funcțiune 26 de instalații de reciclare a deșeurilor.

La eveniment au fost prezenți: președintele Administrației Fondului pentru Mediu, Laurențiu Adrian Neculaescu, Gemma Web, CEO RetuRO SGR, Constantin Damov, președintele Green Group, precum și alți reprezentanți ai industriei de profil.