Informatii proiect SAFETY4TMF

Data publicarii : 10 Apr 2024

Proiectul Activități coordonate de prevenire și gestionare a dezastrelor asociate depozitelor de deşeuri miniere (TMF) de către autorități, municipalități și alţi factori interesaţi pentru soluții de reducere a riscurilor și hazardurilor transnaționale - SAFETY4TMF

 

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor are în implementare proiectul Coordinated prevention and disaster management activities on Tailings Management Facilities by authorities, municipalities and other stakeholders for solutions reducing transnational risks and hazards - SAFETY4TMF”/(Activități coordonate de prevenire și gestionare a dezastrelor asociate depozitelor de deşeuri miniere (TMF) de către autorități, municipalități și alţi factori interesaţi pentru soluții de reducere a riscurilor și hazardurilor transnaționale - SAFETY4TMF)- Cod  DRP 0200484.

Proiectul are la bază 3 obiective specifice, după cum urmează:

Obiectivul 1: Cartografierea „ecosistemelor” de cooperare pe probleme privind iazurile miniere precum și politici şi proceduri de la nivel local până la macro-regional.

Obiectivul 2: Creșterea capacităților transnaţionale de îmbunătățire a siguranței și a capacității de management al dezastrelor asociate iazurilor miniere).

Obiectivul 3: Inovaţii în procesele şi procedurile privind siguranţa iazurilor miniere și testarea aplicabilității și relevanței pentru bazinul hidrografic al fluviului Dunărea.

Proiectul este finanțat prin Programul pentru Regiunea Dunărea 2021-2027 și are o perioadă de implementare de 30 de luni, respectiv 1 ianuarie 2024-30 iunie 2026.

În cadrul acestui proiect, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor are calitatea de partener, alături de care mai fac parte 17 parteneri din țările situate de-a lungul fluviului Dunărea.

Coordonarea proiectului, în calitate de lider, este asigurată de Ministerul Administrației Publice și Dezvoltării Regionale din Ungaria.

Bugetul total al proiectului este de 2.055.823,76 euro din care Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor are alocat un buget de 91.289,5 euro.

Pagina de web a proiectului va fi disponibilă în curând  în cadrul Programului pentru Regiune a Dunării, unde vor fi disponibile mai multe informații despre proiect.

Descarcă documentul