Aflat în vizită de lucru în județul Mureș, ministrul Barna Tánczos a analizat stadiul lucrărilor de regularizare a pârâului Sovata, din localitatea cu același nume.

Data publicarii : 21 Mar 2022

Aflat în vizită de lucru în județul Mureș, ministrul Barna Tánczos a analizat stadiul lucrărilor de regularizare a pârâului Sovata, din localitatea cu același nume.

Lucrările sunt situate în albia minoră a pârâului Sovata și au drept scop apărarea zonei împotriva producerii inundațiilor în perioadele în care se înregistrează cantități însemnate de precipitații, care conduc la creșteri importante ale nivelului pe acest curs de apă. Prin această investiție, în valoare de peste 2,4 milioane de lei, se asigură protecția împotriva inundațiilor pentru aproximativ 10.000 de locuitori.

„Am avut foarte multe inundaţii anul acesta şi măsurile pentru prevenirea inundaţiilor necesită investiții semnificative pentru lucrări de apărare împotriva acestor calamități naturale. Managementul apelor este un domeniu foarte important, de aceea am triplat bugetul de investiții de la Apele Române și tot din acelasi motiv vom avea, prin #PNRR, peste 1 miliard de euro buget pentru investiții suplimentare în anii viitori. Lupta împotriva inundaţiilor este una continuă, avem infringement la acest capitol şi trebuie să avem rezultate concrete în rezolvarea acestor probleme”, a declarat ministrul  Tánczos Barna.

Lucrările au reînceput în luna mai a acestui an și au vizat: consolidare și supraînălțare zid existent, subzidire la zid existent, terasamente, drum tehnologic, reparații radier existent.

„Felicitări comunității din Sovata, rar vedem orașe și albii atât de curate. Mulțumesc președintelui Consiliului Județean Mureș, domnul Péter Ferenc și primarului Fülöp László Zsolt pentru eficiența cu care conduc această comunitate”, a completat ministrul mediului, apelor și pădurilor.