MINISTERUL MEDIULUI


Home > Ghiduri
Ghidul eco-functionarului public
 •   "Fiecare gest conteaza"
 • Pentru a promova adoptarea unui comportament eco-responsabil în rândul tuturor functionarilor publici din administratia publica centrala si locala din România, Unitatea de Politici Publice din cadrul Ministerului Mediului si Dezvoltarii Durabile, a elaborat prezentul ghid care prezinta instrumente practice simple si concrete, la îndemâna fiecarui functionar public sau a oricarui cetatean, pentru a reduce impactul negativ asupra mediului, prin sustinerea unui consum si a unei productii durabile.
  Pentru a avea un comportament eco-responsabil trebuie ca la nivel de individ, sa ne schimbam mentalitatile si obiceiurile.
  Trebuie sa fim constienti ca în fiecare zi, la locul nostru de munca, în administratia publica, avem ocazia sa reducem impactul negativ, generat de activitatile noastre, asupra mediului.
  Putem oferi un exemplu de urmat, adoptând un comportament eco-responsabil la locul de munca, în via?a de zi cu zi în general, pentru a lasa mo?tenire genera?iilor viitoare, un mediu înconjurator sanatos.
  Comportamentul eco-responsabil este o stare de spirit care se refera în primul rând la adoptarea unor gesturi simple, aparent mici dar cu efect mare. Eco-responsabilitatea reprezinta angajamentul pe care îl luam la nivel individual si la nivelul colectiv al administratiei publice, pentru limitarea impactului negativ asupra mediului reprezentat de producerea de gaze cu efect de sera, poluanti, deseuri, ape uzate, rezultate din modul intern de functionare prin consumul de energie, materiale, apa sau legat de transport etc.

  Ghidul eco-turistului
 •   "Sa protejam natura"
 • În ultima vreme, dezvoltarea rapida a sectorului turismului si cresterea numarului de turisti exercita o influenta crescuta asupra mediului înconjurator.
  În momentul de fata, trebuie sa ne gândim ca resursele existente la nivel mondial sunt limitate, poluarea mediului înconjurator este într-o continua crestere, în timp ce sute de milioane de oameni traiesc în saracie, nu au acces la apa potabila si electricitate, existând riscul disparitiei a numeroase specii de plante, animale si pesti.
  În vederea promovarii unui comportament eco-responsabil în rândul turistilor din toate zonele tarii precum si în vederea deplasarilor în strainatate, Unitatea de Politici Publice din cadrul Ministerului Mediului si Dezvoltarii Durabile, a elaborat prezentul ghid care prezinta instrumente practice simple si concrete, la îndemâna fiecarui turist sau a oricarui cetarean, pentru a reduce impactul negativ asupra mediului.
  Pentru a avea un comportament eco-responsabil trebuie ca la nivel de individ si de grup, sa ne schimbam mentalitatile si obiceiurile. Trebuie sa fim constienti ca în fiecare zi de munca sau de vacanta avem ocazia sa reducem impactul negativ asupra mediului, generat de activitatile noastre.
  Putem oferi un exemplu de urmat, adoptând un comportament eco-responsabil pe parcursul vacantelor, în viata de zi cu zi în general.
  Eco-responsabilitatea reprezinta angajamentul pe care îl luam la nivel individual si de grup, pentru limitarea impactului negativ asupra mediului.

  Ghidul Eco-Cetateanului
 •   "Pentru un mediu sanatos"
 • Ghidul Eco-Cetateanului prezinta eco-instructiuni prin care putem sa actionam în orice moment pentru reducerea poluarii, evitarea risipei de resurse, pentru protectia mediului împotriva schimbarilor climatice si a disparitiei speciilor de plante, pasari, insecte, animale si pesti.
  Ghidul Eco-Cetateanului este structurat pe patru capitole importante în care se încadreaza principalele activitati zilnice ale cetateanului, pentru care sunt oferite eco-instructiuni.
  Eco-instructiunile pot fi considerate aparent fara importanta, dar pot avea efecte pozitive considerabile prin raspândirea lor la nivelul întregii societati.
  Pentru ca noi si generatiile viitoare sa beneficiem de un mediu curat si sanatos trebuie sa ne schimbam în mod esential obiceiurile si mentalitatile, adoptând în mod regulat eco-instructiunile din acest ghid, la nivel de individ si de grup, oferind un exemplu de urmat.

  © Copyright Ministerul Mediului
  Arhiva foto | Pagina copiilor Harta site | Newsletter | Contact