Acasa » Ştiri şi Anunţuri » MFE in colaborare cu MMSC, invita ONG-urile din domeniul protecției mediului sa depuna SCRISOARE DE INTENȚIE în vederea participării ca membru în Comitetul de Monitorizare pentru Mecanismul Financiar SEE 2009-2014

MFE in colaborare cu MMSC, invita ONG-urile din domeniul protecției mediului sa depuna SCRISOARE DE INTENȚIE în vederea participării ca membru în Comitetul de Monitorizare pentru Mecanismul Financiar SEE 2009-2014

[06-06-2013]

Anunț de intenție privind selectarea unui reprezentant al ONG-urilor din domeniul protecției mediului, în vederea participării ca membru în Comitetul de Monitorizare pentru Mecanismul Financiar SEE 2009-2014.

Granturile SEE (Mecanismul Financiar SEE) reprezintă o schemă de finanţare care include contribuţii din toate ţările AELS: Norvegia, Islanda şi Liechtenstein.
Aceste fonduri nerambursabile au rolul de a reduce disparităţile economice şi sociale dintre ţările europene şi de a întări cooperarea dintre Norvegia, Islanda, Liechenstein şi România în numeroase domenii.
Direcția SEE din cadrul Ministerului Fondurilor Europene a fost desemnată să coordoneze și să răspundă la nivel național de implementarea Mecansimului Financiar SEE 2009-2014.
Pentru urmărirea și sprijinirea implementării Mecanismului Finanicar s-a constituit un Comitet de monitorizare compus din reprezentanți ai ministerelor și autorităților relevante, ai societății civile și partenerilor sociali.
În acest context, Direcția SEE a demarat procedura de stabilire a acestui comitet, în conformitate cu principiul parteneriatului, prin Ordinul de Ministru nr.650/2012 fiind nominalizate instituțiile membre inclusiv un ONG cu activitate în domeniul protecției mediului.

Descarca - Anunt Intenție: Selectie ONG in calitate de membru in Comitet Monitorizare pentru Mecanismul Financiar SEE 2009-2014