Acasa » Comunicate de presa

Comunicate de presa

Din data de: 29/11/2013

Secretarul de Stat în cadrul Ministerului Mediului şi Schimbărilor Climatice, Anne Jugănaru a participat joi, 28 noiembrie 2013, la conferința organizată de publicația Forbes România

[29.11.2013]
Secretarul de Stat în cadrul Ministerului Mediului şi Schimbărilor Climatice, Anne Jugănaru a participat joi, 28 noiembrie 2013, la conferința organizată de publicația Forbes România alături de Camera de Comerț și Industrie a României, intitulată Forbes Green – „România Green 2020”.
Agenda conferinței a avut ca temă principală România Verde din perspectiva reducerii efectelor provocate de schimbările climatice până în anul 2020.
Descarca Comunicat de Presa

Din data de: 22/11/2013

Ministrul Rovana Plumb a propus, la Varşovia, definirea unei strategii privind locurile de muncă verzi

[22.11.2013]

  În cadrul Conferinţei ONU privind schimbările climatice, care are loc în această perioadă la Varşovia, ministrul roman al Mediului şi Schimbărilor Climatice, Rovana Plumb, a participat, alături de omologii săi din Marea Britanie, Danemarca, Croaţia şi Slovacia, la o discuţie informală cu reprezentanţii Grupului de Creştere Economică Verde (Green Growth Group / GGG).

  Discuţiile s-au concentrat pe viitorul cadru 2030, în domeniul energiei şi schimbărilor climatice, cu accent pe beneficiile pe care acţiunile privind reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră le vor avea asupra creşterii economice şi a cetăţenilor.

  S-a evidenţiat, de asemenea, rolul pe care îl poate avea GGG în ceea ce priveşte asigurarea unui cadru pentru schimbul de informaţii şi bune practici în implementarea măsurilor de combatere a schimbărilor climatice.

  Ministrul Rovana Plumb a subliniat, în context, importanta definirii unei strategii pentru crearea de locuri de muncă verzi, ca parte a dezvoltării durabile.

  Propunerea ministrului roman a fost primită cu entuziasm de statele membre prezente la dialog.

  Descarca Comunicatul de presa

Din data de: 21/11/2013

Ministrul Rovana Plumb, la Conferinţa Naţiunilor Unite privind Schimbările Climatice: “Trebuie să acţionăm acum şi să acţionăm toţi. Suntem deja în criză de timp”

Joi, 21 noiembrie, ministrul Rovana Plumb a intervenit în numele României în plenul Conferinţei Naţiunilor Unite în domeniul schimbărilor climatice (COP 19), conferinţă al cărei segment la nivel înalt se derulează la Varşovia, în perioada 19-22 noiembrie 2013.

Ministrul Mediului şi Schimbărilor Climatice, Rovana Plumb, a pledat pentru o acţiune rapidă şi concertată, astfel încât schimbările climatice să nu conducă la consecinţe grave pentru viitorul umanităţii.

“România susţine, alături de Uniunea Europeană, că noul acord global climatic are nevoie de un suport politic solid pentru a fi încheiat în 2015. Prin acest acord, toate naţiunile trebuie să participe şi să contribuie la combaterea schimbărilor climatice. Obiectivul limitării încălzirii globale la cel mult două grade Celsius cere eforturi conjugate, bazate pe un cadru clar de acţiune. Nu ne putem permite să plecăm de la Varşovia fără să fi agreat un plan de lucru definit, cu obiective concrete şi cu reperele strategice stabilite pentru 2015”, a subliniat Rovana Plumb.

Descarca Comunicat de Presa

Din data de: 20/11/2013

Ministrul Rovana Plumb va conduce delegația României la Conferința de la Varșovia privind schimbările climatice

[20.11.2013]
Conferința Națiunilor Unite privind Schimbările Climatice (COP 19), care se desfășoară la Varșovia, și-a deschis marți, 19 noiembrie, segmentul la nivel înalt, după o primă săptămână de negocieri la nivel tehnic.

Rovana Plumb, ministrul Mediului și Schimbărilor Climatice, conduce delegația României, care include reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Externe și ai Ministerului Finanțelor Publice, alături de cei ai MMSC.

Obiectivul major al Conferinței îl constituie viitorul acord global în domeniul schimbărilor climatice. Acesta va fi semnat în 2015 și va cuprinde angajamente, acțiuni și măsuri pentru toate cele peste 190 de State-Părți semnatare ale Convenției Națiunilor Unite privind Schimbările Climatice (UNFCCC). Conferința de la Varșovia încearcă să găsească o cale comună asupra elementelor cheie ale acestui acord global (cu valoare obligatorie pentru toate părțile semnatare), dar și asupra unui calendar și plan de lucru, în perspectiva semnării lui la Conferința Părților de la Paris, din anul 2015.

Descarca Comunicat de Presa

Din data de: 19/11/2013

România și Bulgaria au semnat acordul de colaborare pentru construirea unui pod peste Dunăre, între Călărași și Silistra

[19.11.2013]
Secretarul de stat Anne Jugănaru a condus delegaţia României la dezbaterea organizată de Preşedinţia Republicii Bulgaria referitoare la priorităţile comune ale României şi Bulgariei pentru perioada financiară 2014-2020.
Descarca Comunicat de Presa

Din data de: 13/11/2013

România a fost reprezentată la întâlnirea practicienilor din domeniul achiziţiilor publice referitoare la achiziţiile publice verzi

[13.11.2013]
În perioada 06-08 noiembrie 2013 s-a desfăşurat la Paris întâlnirea practicienilor din domeniul achiziţiilor publice referitoare la achiziţiile publice verzi, organizată de către Organizația pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE) în colaborare cu Programul Naţiunilor Unite pentru Mediu (UNEP).
Descarca Comunicat de Presa

Din data de: 13/11/2013

Ministrul Rovana Plumb și Ambasadorul Poloniei în România, Marek Szczygieł vor susține declarații de presă

[13.11.2013]
Ministrul Mediului și Schimbărilor Climatice, Rovana Plumb și Ambasadorul Republicii Polonia în România, Marek Szczygieł, vor susține miercuri, 13 noiembrie 2013, ora 13:00, la sediul ministerului, declarații de presă.
Descarca Comunicat de Presa

Din data de: 12/11/2013

Acțiune de control fără precedent a ministrului Mediului si Schimbărilor Climatice, Rovana Plumb, in depozitele de deșeuri periculoase

[12.11.2013]
Astăzi, 12 noiembrie, 2013, ministrul Mediului și Schimbărilor Climatice, Rovana Plumb, se află la în județul Neamț, pentru o sesiune de controale care vizează depozitele de deșeuri periculoase și societăți, care desfășoară activități cu impact asupra mediului. Acțiunea fără precedent a ministrului vine după ce, la ordinul său, Garda Națională de Mediu a efectuat, recent, 320 de controale la operatori economici din toată țara, care desfășoară activități de stocare temporară, depozitare finală sau valorificare a deșeurilor periculoase.
Descarca Comunicat de Presa