Acasa » Domenii » Evaluarea Impactului Asupra Mediului » Evaluare impact proiecte » Tratare deşeuri radioactive Kozlodui, Bulgaria

Tratare deşeuri radioactive Kozlodui, Bulgaria

Proiectul bulgar “Instalaţie pentru tratarea şi condiţionarea deşeurilor solide radioactive, cu un factor ridicat de reducere a volumului, la Centrala Kozlodui NPP”

Evaluare impact proiecte Canalul Bâstroe, Ucraina Centrala de la Cernavodă Roşia Montană Depozitul de Deşeuri Kozlodui, Bulgaria Dezafectare Unităţi 1-4 Kozlodui, Bulgaria Proiectul Certej Centrala de la Hmelniţki, Ucraina Mina de lignit Montana, Bulgaria Parcul eolian Kiszombor, Ungaria Gaze de şist

[ 29.10.2013 ]
În conformitate cu prevederile art.3 pct.8 din Convenţia Espoo, în data de 15.10.2013, în localitate Bechet, judeţul Dolj, a avut loc şedinţa de dezbatere publică. Scopul întâlnirii a fost ca Bulgaria să prezinte publicului interesat din zona de influenţă a proiectului, documentaţia EIA elaborată pentru proiect şi să răspundă întrebărilor, îngrijorărilor acestuia.

Delegaţia României la şedinţa de dezbatere publică a fost alcătuită din reprezentanţi ai următoarelor autorităţi/instituţii: MMSC, ANPM, APM Dolj, GNM-Comisariatul judeţean Dolj, CNCAN, AN&DR, ME, DSP Dolj, ISU “Oltenia” Dolj, ANAR, Primăria municipiului Craiova. Publicul român a formulat un număr de 5 întrebări, la care experţii bulgari au răspuns amplu.

Întrebări şi Răspunsuri (RO);  Questions and Answers (EN)

MMSC urmează să transmită Ministerului Mediului şi Apelor din Bulgaria punctul de vedere referitor la documentaţia EIA elaborată pentru proiect.

[ 27.09.2013 ]
Documentaţia EIA transmisă de Bulgaria pentru proiectul „Instalaţie pentru tratarea şi condiţionarea deşeurilor solide radioactive pe amplasamentul Centralei Nucleare de la Kozloduy”

Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice a primit din partea Ministerului Mediului şi Apelor din Bulgaria documentaţia de evaluare a impactului asupra mediului elaborată pentru proiect:

Comentariile publicului privind documentaţia EIA pot fi transmise până la data de 14 octombrie 2013 la adresa de e-mail: sanda.petrisor@mmediu.ro.

[ 10.02.2012 ]
Notificarea Ministerului Mediului şi Apelor din Bulgaria referitoare la proiectul “Instalaţie pentru tratarea şi condiţionarea deşeurilor solide radioactive, cu un factor ridicat de reducere a volumului, la Centrala Kozlodui NPP”

Ministerul Mediului şi Pădurilor a primit din partea Ministerului Mediului şi Apelor din Bulgaria notificarea pentru proiectul “Instalaţie pentru tratarea şi condiţionarea deşeurilor solide radioactive, cu un factor ridicat de reducere a volumului, la Centrala Kozlodui NPP”, în conformitate cu cerinţele Convenţiei Espoo.

Comentariile publicului privind Notificarea Bulgariei pot fi transmise până la data de 12 martie 2012 la adresa de e-mail: sanda.petrisor@mmediu.ro.