Acasa » Comunicate de presa » Rovana PLUMB, noul ministru al Mediului şi Pădurilor: ”România este ameninţată de 15 proceduri de infringement în domeniul mediului. Prioritatea zero este rezolvarea acestora”

Rovana PLUMB, noul ministru al Mediului şi Pădurilor: ”România este ameninţată de 15 proceduri de infringement în domeniul mediului. Prioritatea zero este rezolvarea acestora”

Marţi, 08 mai 2012, Rovana PLUMB a preluat portofoliul de ministru al Mediului şi Pădurilor de la fostul ministru, Attila KORODI.
Cu acest prilej, noul ministru al Mediului şi Pădurilor a declarat: ”Avem ca prioritate zero rezolvarea celor 15 proceduri de infringement şi 3 plângeri pe domeniile mediu şi schimbări climatice. Din acest motiv joi, 10 mai 2012, mă voi întâlni la Bruxelles cu comisarul european pentru combaterea schimbărilor climatice, Connie Hedegaard, şi cu comisarul pentru mediu, Janez Potočnik. De asemenea, am în vedere urgentarea procedurilor pentru creşterea absorbţiei fondurilor europene. Voi cere şi un audit intern, ale cărui rezultate le voi face publice în circa două – trei săptămâni, pentru a mă pune la curent cu situaţia exactă din cadrul ministerului”.

Descarcă documentul Comunicat de Presă