Acasa » Comunicate de presa » Rovana Plumb a solicitat ca surplusul de AAU-uri să fie reportat

Rovana Plumb a solicitat ca surplusul de AAU-uri să fie reportat

[26.10.2012 ]

    Ministrul Mediului şi Pădurilor, Rovana Plumb a participat joi, 25 octombrie 2012, la Consiliul de Mediu al Uniunii Europene, la Luxemburg, eveniment ce reuneşte miniştrii mediului din statele membre.

    Principalele subiecte abordate în cadrul reuniunii au fost: propunerea de Regulament al Parlamentului European şi al Consiliului privind reciclarea navelor, adoptarea concluziilor Consiliului privind Rio +20 – Reuniunea la nivel înalt a COMUDD din 2012 şi acţiunile ulterioare acesteia (Rio, Brazilia) şi pregatirea COP 18 la Convenţia cadru a Organizaţiei Naţiunilor Unite asupra schimbărilor climatice şi a celei de-a 8-a sesiuni a reuniunii Părţilor la Protocolul de la Kyoto (Doha, Qatar).

    Ministrul Rovana Plumb a intervenit la subiectul referitor la propunerea de Regulament al Parlamentului European şi al Consiliului privind reciclarea navelor, precizând că România este în favoarea implementării cât mai rapide a Convenţiei de la Hong Kong şi implicit a adoptării Regulamentului privind reciclarea navelor. “Suntem conştienţi de problemele de mediu cauzate de instalaţiile de reciclare pentru nave, în anumite ţări terţe, care utilizează metode inadecvate. Este important însă ca măsurile pe care le adoptăm să nu conducă la creşterea riscului de schimbare a pavilioanelor statelor membre”, a afirmat ministrul Mediului şi Pădurilor.

    Descarca Comunicatul de Presa