Acasa » Comunicate de presa » Rovana Plumb: „România trebuie să aibă în vedere elaborarea de politici şi măsuri de reducere a emisiilor de CO2”

Rovana Plumb: „România trebuie să aibă în vedere elaborarea de politici şi măsuri de reducere a emisiilor de CO2”

    Ministrul Mediului şi Pădurilor, Rovana Plumb, a avut sâmbătă, 7 iulie 2012, în cadrul Consiliului Informal de Mediu de la Nicosia, Cipru, o întâlnire bilaterală cu Connie Hedegaard, comisarul European pentru Schimbări Climatice.

    În cadrul întâlnirii bilaterale, discuţiile dintre cei doi oficiali s-au axat pe posibila trecere la un obiectiv de reducere a emisiilor de GES mai mare de 20%, precum şi pe revizuirea schemei de comercializare a GES pentru a 3-a perioadă de licitaţii. Totodată, au fost dezbătute şi posibilităţile de gestionare/reportare a surplusului de AAU-uri (unităţi ale cantităţii atribuite) pentru perioada post 2012.

    Ministrul Rovana Plumb a subliniat faptul că: „finanţarea asigurată prin perspectiva financiară multianuală (MFF) reprezintă un procent de cel puţin 20% din alocările bugetare – cca. 200 miliarde euro – pentru îndeplinirea obiectivelor în domeniul schimbărilor climatice. România trebuie să aibă în vedere elaborarea de politici şi măsuri de reducere a emisiilor de CO2 pentru a putea menţine până în anul 2020 nivelul acestora în cadrul limitelor prognozate de Comisia Europeană”.

    Descarcă Comunicatul de Presă