Acasa » Comunicate de presa » Rovana Plumb: “Alocarea resurselor pentru investiţii “verzi” şi crearea de locuri de muncă sunt priorităţi ale Ministerului Mediului şi Pădurilor”

Rovana Plumb: “Alocarea resurselor pentru investiţii “verzi” şi crearea de locuri de muncă sunt priorităţi ale Ministerului Mediului şi Pădurilor”

    Ministrul Mediului şi Pădurilor, Rovana Plumb, a participat marţi, 26 iunie 2012, la Conferinţa Viitorul Mediului organizată de Gândul.info împreună cu Mediafax. Conferinţa propune un dialog pe tema proiectelor ce vizează protecţia mediului, informarea populaţiei asupra tendinţei către o economie “verde” şi modul în care acţionează autorităţile şi companiile pentru o lume mai puţin poluată.

    “Săptămâna trecută am participat la Convenţia ONU privind dezvoltarea durabilă, ce a avut loc la Rio de Janeiro, unde toate discuţiile au avut un caracter pragmatic şi s-au axat pe două concepte esenţiale: creşterea economiei “verzi” şi eradicarea sărăciei. Economia “verde” este un concept despre care trebuie să vorbim şi în România tot mai mult, pentru că este în strânsă legătură cu prioritatea absolută a creării locurilor de muncă şi, în acelaşi timp, contribuie la gestionarea corectă a mediului. În acest sens, operaţionalizarea Fondului de Mediu prin alocarea cu precădere a resurselor pentru investiţii “verzi” şi crearea de locuri de muncă este o prioritate prezentată încă din programul de guvernare, ca şi promovarea producţiei de energie din surse regenerabile”, a declarat ministrul Rovana Plumb.

    Descarcă Comunicatul de Presă Vizualizează fotografiile