Acasa » Comunicate de presa » O echipă a Ministerului Mediului şi Pădurilor se va deplasa în judeţul Argeş pentru a superviza operaţiunile de pe râul Cotmeana şi Valea Radioasa

O echipă a Ministerului Mediului şi Pădurilor se va deplasa în judeţul Argeş pentru a superviza operaţiunile de pe râul Cotmeana şi Valea Radioasa

Având în vedere evoluţia poluării de pe râul Cotmeana, ministrul Rovana Plumb a decis să trimită la faţa locului şi o echipă de specialisti din cadrul Ministerului Mediului şi Pădurilor pentru a superviza operaţiunile de pe râul Cotmeana şi Valea Radioasa.

Poluarea produsă în dimineaţa zilei de 22 mai 2012 ca urmare a coroziunii conductei magistrale de transport ţiţei brut care aparţine companiei OMV Petrom s-a extins, iar reprezentanţii Administraţiei Bazinale de Apă Argeş – Vedea au solicitat SC OMV Petrom SA montarea de urgenţă a încă 4 baraje absorbante, în localitatea din aval, Lunca Corbului.
Cantitatea de ţiţei scursă ca urmare a coroziunii conductei magistrale de transport este de aproximativ 750 de litri. Râul Cotmeana a fost afectat de această poluare pe o lungime de aproximativ 15 km. Angajaţii OMV Petrom SA acţionează la faţa locului.

Descarcă Comunicatul de Presă