Acasa » Comunicate de presa » Nairobi – Consiliul de Administraţie UNEP – ”Rio+20: de la rezultate la implementare”

Nairobi – Consiliul de Administraţie UNEP – ”Rio+20: de la rezultate la implementare”

[19.02.2013]

    În perioada 18- 22 februarie au loc lucrările Consiliului de Administrație UNEP, la sediul Programului Naţiunilor Unite pentru Mediu (UNEP) de la Nairobi, Kenia. Delegația României, condusă de Secretarul de Stat în cadrul Ministerului Mediului și Schimbărilor Climatice, Elena Dumitru, a participat la deschiderea oficială a acestei reuniuni, realizată în prezența președintelui Republicii Kenia, domnul Mwai Kibaki.

    Sesiunea Consiliului de Guvernare al UNEP se desfășoară în acest an sub sloganul ”Rio+20: de la rezultate la implementare”, fiind considerată prima reuniune universală care vizează consolidarea și întărirea UNEP ca principal for la nivel internațional în domeniul mediului, în contextul dezvoltării durabile.

    În prima zi a dezbaterilor a avut loc evenimentul organizat de UNEP, referitor la rolul acestuia în agenda de dezvoltare post-2015, obiectivele de dezvoltare durabile și consumul și producția durabile. Cu această ocazie, Secretarul de Stat, Elena Dumitru a avut o intervenție prin care a subliniat necesitatea dezvoltării și actualizării cu prioritate a unui sistem de raportare pentru obiectivele de dezvoltare durabilă la nivel național. Totodată, a accentuat necesitatea asigurării unei participări efective a tuturor actorilor implicați și a societății civile pentru atingerea dezvoltării durabile și a prevederilor ambițioase ale documentului rezultat la Summit-ul Rio+20. ”Expertiza și experiența societății civile și a celorlalți actori implicați trebuie să contribuie la activitatea UNEP, a Consiliului de Administrație și organismelor subsidiare acestora. Trebuie să dezvoltăm un mecanism prin care acest lucru se poate realiza, ținând cont și de alte asemenea mecanisme utilizate de alte organisme și instituții internaționale ”.

    Descarca Comunicatul de presa