Acasa » Comunicate de presa » Ministrul Rovana Plumb va conduce delegația României la Conferința de la Varșovia privind schimbările climatice

Ministrul Rovana Plumb va conduce delegația României la Conferința de la Varșovia privind schimbările climatice

[20.11.2013]
Conferința Națiunilor Unite privind Schimbările Climatice (COP 19), care se desfășoară la Varșovia, și-a deschis marți, 19 noiembrie, segmentul la nivel înalt, după o primă săptămână de negocieri la nivel tehnic.

Rovana Plumb, ministrul Mediului și Schimbărilor Climatice, conduce delegația României, care include reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Externe și ai Ministerului Finanțelor Publice, alături de cei ai MMSC.

Obiectivul major al Conferinței îl constituie viitorul acord global în domeniul schimbărilor climatice. Acesta va fi semnat în 2015 și va cuprinde angajamente, acțiuni și măsuri pentru toate cele peste 190 de State-Părți semnatare ale Convenției Națiunilor Unite privind Schimbările Climatice (UNFCCC). Conferința de la Varșovia încearcă să găsească o cale comună asupra elementelor cheie ale acestui acord global (cu valoare obligatorie pentru toate părțile semnatare), dar și asupra unui calendar și plan de lucru, în perspectiva semnării lui la Conferința Părților de la Paris, din anul 2015.

Descarca Comunicat de Presa