Acasa » Comunicate de presa » Ministrul Rovana Plumb şi premierul Victor Ponta au lansat proiectul de colectare şi reciclare a deşeurilor de ambalaje

Ministrul Rovana Plumb şi premierul Victor Ponta au lansat proiectul de colectare şi reciclare a deşeurilor de ambalaje

[12.11.2012 ]

    Ministrul Mediului şi Pădurilor, Rovana Plumb, împreună cu primul ministru, Victor Ponta, au demarat luni, 12 noiembrie 2012, proiectul „pentru îmbunătăţirea colectării şi reciclării deşeurilor de ambalaje PET şi a dozelor de aluminiu de la populaţie “.

    Acest proiect se realizează prin instalarea unor automate pentru preluarea dozelor de PET şi aluminiu în marile centre comerciale, consumatorul primind în schimb un voucher cu o valoare nominală de 0,5 bani/ PET sau doză de aluminiu. Practic, cu 20 de sticle PET sau doze de aluminiu cetăţeanul îşi poate cumpăra o pâine (voucherul rezultat poate fi folosit ca discount la cumpărăturile efectuate în magazine).

    În momentul de faţă ambalajele din PET şi doze de aluminiu reprezintă o sursă majoră de poluare a mediului înconjurător provocând daune imense ecosistemului. Reciclarea înseamnă reducerea poluării, dar înseamnă şi profit economic si chiar dezvoltare economica. Înseamnă bani si locuri de munca in economia ‘verde’. Vrem sa le arătam oamenilor ca a recicla înseamnă nu numai a reduce poluarea si a proteja mediul, deci a fi cetăţean ‘eco’, ci poate aduce beneficii directe. Cu ajutorul principalelor reţele de hypermarketuri, cei care vor recicla vor primi vouchere utilizabile la cumpărături“, a declarat cu acest prilej ministrul Rovana Plumb.

    Descarca Comunicatul de Presa