Acasa » Comunicate de presa » Ministrul Rovana Plumb: România ocupă un loc important pe harta energiilor regenerabile

Ministrul Rovana Plumb: România ocupă un loc important pe harta energiilor regenerabile

[31.01.2013]

    Ministrul Mediului şi Schimbărilor Climatice, Rovana Plumb, a participat, alături de prim – ministrul Victor Ponta, la Conferinţa privind implementarea viitorului sustenabil din punct de vedere energetic, care a debutat joi, 31 ianuarie 2013, la Viena.

    Conferinţa este organizată sub patronajul Cancelarului Austriei, Werner Faymann şi al fostului guvernator al Californiei, Arnold Schwarzenegger (cunoscut pentru proiectele sale reuşite in domeniul protecţiei mediului), cu sprijinul UNDP, UNEP şi al altor organizaţii din sistemul UN.

    Printre subiectele de discuţie abordate în cadrul acestui eveniment s-au numărat mecanismele financiare inovative pentru investiţiile în protecţia mediului, modalităţile de implementare a energiilor regenerabile, rolul regiunilor şi strategiile la nivel regional pentru implementarea noilor energii.

    Ministrul Rovana Plumb a subliniat rolul deosebit de important pe care îl deţin regiunile, motorul care susţine dezvoltarea statului respectiv. „Noul guvern al României crede în puterea regiunilor, de aceea ne asumăm un proiect la nivel naţional de o asemenea anvergură, în special pentru a stimula dezvoltarea, proiect pe care îl vom implementa până la sfârşitul anului 2013. Când vom reuşi, vom pune România pe un curs normal de creştere accelerată, dezvoltare durabilă, dar şi reducerea polarizării economice şi sociale”.

    Descarca Informarea de presă