Acasa » Comunicate de presa » Ministrul Rovana Plumb: protecția capitalului natural și a biodiversității este o prioritate pe agenda Guvernului României

Ministrul Rovana Plumb: protecția capitalului natural și a biodiversității este o prioritate pe agenda Guvernului României

[17.07.2013]

    Ministrul Mediului și Schimbărilor Climatice, Rovana Plumb, a condus delegația României la reuniunea Consiliului de Mediu ce s-a desfășurat la Vilnius, Lituania, în perioada 15 – 17 iulie 2013.

    Agenda reuniunii a constat în dezbaterea a două subiecte majore pentru domeniul mediului și anume: protejarea capitalului natural şi biodiversităţii, prin integrarea în alte politici și strategii sectoriale și, respectiv, schimbările climatice – acțiuni necesare în perspectiva Conferinţei Părţilor la Convenţia Cadru a Naţiunilor Unite privind Schimbărilor Climatice de la Varşovia şi post – Conferință.

    Referitor la instrumentele de finanțare pentru proiectele ce au ca scop conservarea biodiversității, ministrul român al mediului a reiterat importanța Programului LIFE, România având finanțate până acum 38 de proiecte.

    ”Considerăm că introducerea conceptului de „proiect integrat” în noul Regulament LIFE 2014 – 2020 poate aduce valenţe importante, inclusiv în ceea ce privește conservarea și protecția biodiversității. În același timp, aceste proiecte vor constitui o oportunitate, dar şi o reală provocare pentru a aduce împreună parteneri locali, regionali, naţionali, strategii şi iniţiative, precum şi o coordonare cu alte fonduri în asigurarea finanţării”, a completat ministrul Rovana Plumb.

    Descarca Comunicatul de presa