Acasa » Comunicate de presa » Ministrul Rovana Plumb a prezentat la Bruxelles Planul de acţiuni pentru POS Mediu în vederea reluării plăţilor

Ministrul Rovana Plumb a prezentat la Bruxelles Planul de acţiuni pentru POS Mediu în vederea reluării plăţilor

[ 22.11.2012 ]

  Ministrul Mediului şi Pădurilor, Rovana Plumb, s-a întâlnit astăzi, 22 noiembrie 2012, la Bruxelles, cu Comisarul European pentru Politică Regională, Johannes Hahn.

  Pe ordinea de zi a discuţiei s-a aflat situaţia Programului Operaţional Sectorial Mediu, măsurile politice şi administrative aplicate în vederea creşterii absorbţiei fondurilor europene, precum şi posibilitatea deblocării rambursărilor din partea Comisiei Europene.

  Cu această ocazie, ministrul Rovana Plumb a evidenţiat acţiunile întreprinse de Ministerul Mediului şi Pădurilor, respectiv de Autoritatea de Management pentru Programul Operaţional Sectorial de Mediu, în vederea reluării plăţilor către România, de către Comisia Europeană. A prezentat, în acest sens, Planul de acţiuni elaborate de autorităţile române responsabile şi a dat măsuri asiguratorii că implementarea procedurilor asumate va continua.

  Comisarul european Johannes Hahn a salutat progresele înregistrate în funcţionarea sistemului de gestionare a POS Mediu, începând cu luna iunie 2012 şi a anunţat că decizia Comisiei Europene privind reluarea plaţilor către România pe acest program va fi luată în zilele următoare.

  De asemenea, în cadrul întrevederii au fost discutate măsurile necesare pentru îmbunătăţirea pe viitor a ratei absorbţiei, luând în considerare implementarea de noi proiecte de mediu de interes pentru România.

  Descarca Comunicatul de Presa