Acasa » Comunicate de presa » Ministrul Rovana Plumb a participat la reuniunea Comitetului de Monitorizare pentru POS Mediu

Ministrul Rovana Plumb a participat la reuniunea Comitetului de Monitorizare pentru POS Mediu

[ 15.11.2012 ]

  Ministrul Mediului şi Pădurilor, Rovana Plumb, a participat joi, 15 noiembrie, la cea de-a unsprezecea reuniune a Comitetului de Monitorizare pentru Programul Operaţional Sectorial „Mediu” (POS Mediu).

  În cadrul acestei întâlniri s-a discutat despre stadiul implementării POS Mediu, stadiul plăţilor realizate. De asemenea, au avut loc dezbateri referitoare la eficienţa mecanismului de verificare şi prevenire a situaţiilor de conflict de interese/suspiciune de fraudă în procesul de atribuire al contractelor din cadrul proiectelor finanţate din POS Mediu şi au fost prezentate stadiile implementării proiectelor finanţate din POS Mediu, la nivel de axe prioritare, precum şi măsurile preconizate în vederea finalizării acestora pana la sfârşitul perioadei de eligibilitate.

  În cadrul discuţiilor, ministrul Rovana Plumb a subliniat faptul că împreună cu echipa de la Autoritatea de Management pentru POS Mediu s-a implementat planul de acţiune, menit să soluţioneze problemele create de fosta guvernare şi necesar pentru deblocarea plăţilor pentru acest program. Totodată, ministrul a susţinut importanţa unui parteneriat deschis între instituţiile publice, beneficiari şi consultanţi în scopul dezvoltării eficiente a regiunilor care întâmpină probleme în gestionarea fondurilor europene de mediu.

  La reuniune au participat reprezentanţi ai Comisiei Europene, ai Autorităţii de Management pentru Programul Operaţional Sectorial „Mediu”, reprezentanţi Jaspers precum şi ai Băncii Europene pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare.

  .

  Descarca Comunicatul de Presa