Acasa » Comunicate de presa » Ministerul Mediului şi Pădurilor intervine pentru limitarea poluării de pe râul Cotmeana şi Valea Radioasa

Ministerul Mediului şi Pădurilor intervine pentru limitarea poluării de pe râul Cotmeana şi Valea Radioasa

Ministerul Mediului şi Pădurilor a fost informat, în dimineaţa zilei de 22 mai 2012, de către reprezentanţii Sistemului Hidrotehnic Independent Olt şi ai dispeceratului Administraţiei Bazinale de Apă Argeş – Vedea despre apariţia unei poluări accidentale pe Valea Radioasa şi râul Cotmeana în localităţile Săpata şi Poiana Lacului. Poluarea s-a produs ca urmare a coroziunii conductei magistrale de transport ţiţei brut care aparţine companiei OMV Petrom şi se întinde pe Valea Radioasa pe o lungime de 1,5 km în localitatea Poiana Lacului, precum şi pe râul Cotmeana pe o lungime de 3 km în localitatea Săpata.
Pierderile de lichid au fost de aproximativ 400 litri apă sărată şi 500 litri ţiţei.

Echipele Administraţiei Bazinale de Apă Argeş-Vedea şi ale Comisariatului Judeţean al Gărzii de Mediu Argeş s-au deplasat la faţa locului pentru a lua măsuri impuse de această situaţie.

La această oră, extinderea poluării a fost oprită în amonte de şcoala din Săpata, în aval de acest punct nemaiexistând irizaţii pe cursul de râu.

Descarcă Comunicatul de Presă