Acasa » Comunicate de presa » Măsuri întreprinse de Administraţiile Bazinale de Apă în urma precipitaţiilor

Măsuri întreprinse de Administraţiile Bazinale de Apă în urma precipitaţiilor

  ABA Banat
  În judeţul Timiş, ca urmare a precipitaţiilor cu caracter torenţial înregistrate, începând cu data de 10.06.2012, a fost instituit cod roşu pe râul Bega pe porţiunea Făget – Balinţ şi cod portocaliu de la Balinţ la Chizătău. Avertizarea a fost valabilă până marţi la ora 10.

  ABA Siret
  În ultimele 24 de ore, pe cursurile de apă din bazinul hidrografic Siret nu s-au semnalat probleme deosebite, astfel încât nu a fost nevoie de intervenţia echipelor Administraţiei Bazinale de Apă Siret. Menţionăm că nu s-au semnalat depăşiri ale cotelor de apărare.

  ABA Mureş
  Intervenţiile Sistemului de Gospodărire a Apelor Hunedoara la inundaţiile din judeţul Hunedoara – perioada 10-11 iunie 2012
  Din cauza fenomenelor meteorologice deosebite din perioada 10-11 iunie a.c. şi a cantităţilor de precipitaţii însemnate cantitativ, dar căzute pe suprafeţe restrânse, depăşind izolat 35 l/mp, care au antrenat cantităţi mari de material aluvionar şi lemnos, intensificări de vânt, care au luat aspect de vijelie, descărcări electrice frecvente şi grindină de dimensiuni medii, s-au produs inundaţii care au afectat comunele Burjuc, Gurasada, Dobra şi oraşul Simeria.

  ABA Someş – Tisa
  Informaţii suplimentare privind fenomenele hidrometeorologice
  înregistrate în judeţul Sălaj

  Revenim cu informaţii suplimentare privind măsurile luate pentru limitarea efectelor inundaţiilor şi pagubele înregistrate în judeţul Sălaj, ca urmare a precipitaţiilor căzute în data de 10 iunie, când au fost înregistrate depăşiri ale cotelor de apărare.

  Descarcă Informarea de Presă