Acasa » Comunicate de presa » Întâlnire Regională a Asociaţiei Europene a Reciclatorilor de Deşeuri de Echipamente Electrice şi Electronice (EERA), la Bucureşti

Întâlnire Regională a Asociaţiei Europene a Reciclatorilor de Deşeuri de Echipamente Electrice şi Electronice (EERA), la Bucureşti

[27.06.2013]

    Secretarul de Stat Elena Dumitru a participat joi, 27 iunie 2013, la Întâlnirea Regională a Asociaţiei Europene a Reciclatorilor de Deşeuri de Echipamente Electrice şi Electronice (EERA), asociaţie profesională care reuneşte 38 de reciclatori din 17 ţări.

    Întâlnirea a avut ca scop prezentarea unor noi tehnologii de mediu şi actualizarea informaţiilor din domeniu, dar a urmărit, în acelaşi timp, realizarea schimbului de opinii şi de experienţă între participanţi. Reuniunea de la Bucureşti reprezintă una din cele două întâlniri anuale ale reciclatorilor membri în aceasta organizaţie, cea de-a doua fiind la Milano.

    Secretarul de stat în Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice, Elena Dumitru, a subliniat că Guvernul României acordă o importanţă deosebită economiei verzi, pe care o consideră mijlocul de realizare a dezvoltării durabile. ”Suntem conştienţi de faptul că transformarea economiilor din poluante în eco – eficiente va duce la schimbări profunde în producţie, distribuţie şi consum, dar acest lucru trebuie văzut şi utilizat ca o şansă de a evolua spre adevărata durabilitate. Toate aceste politici ale Guvernului, ale MMSC, se dezvoltă şi se implementează într-un permanent dialog cu autorităţile, industria de reciclare, asociaţiile profesionale şi cetăţenii, astfel încât să dezvoltăm economia verde, să creăm locuri de muncă şi să asigurăm cetăţenilor produse la cele mai înalte standarde de mediu şi la un preţ suportabil”, a menţionat secretarul de stat.

    Descarca Comunicatul de presa