Acasa » Comunicate de presa » Hidroelectrica a fost somată să repare de urgenţă digul de pe râul Buzău. Digul de la Pătlăgeanca (Tulcea) nu pune acum probleme legate de inundaţii

Hidroelectrica a fost somată să repare de urgenţă digul de pe râul Buzău. Digul de la Pătlăgeanca (Tulcea) nu pune acum probleme legate de inundaţii

Ministerul Mediului şi Pădurilor face următoarele precizări referitoare la digurile din Potoceni (Buzău), Pătlăgeanca (Tulcea) şi Barajul Valea Lungă (Giurgiu):

1. În legătură cu Barajul Valea Lungă: La Barajul Valea Lungă de pe râul Bratilov, în comuna Mârşa, judeţul Giurgiu, s-a produs o deversare parţială, din cauza precipitaţiilor căzute în ultima perioadă, urmată de o eroziune în zona deversorului de ape mari, care a condus la ruperea parţială şi la inundarea drumului DC 14 Coşoaia – Zevestreni – judeţul Teleorman.

2. În legătură cu digul de la Pătlăgeanca, judeţul Tulcea: În judeţul Tulcea, se află în curs de derulare investiţia ”Apărare împotriva inundaţiilor a localităţii Pătlăgeanca (judeţul Tulcea)” care prevede realizarea pe braţul Tulcea a unui tronson de zid parapet din beton în lungime de cca. 400 metri liniari, pentru apărarea localităţii, din cadrul unei lucrări complexe care cuprinde 12 km de îndiguiri, canal de desecare, staţie de pompare.

3. În legătură cu digul de pe râul Buzău: În data de 25.05.2012, după ce primarul comunei Mărăcineni a sesizat faptul că digul din zona satului Potoceni a cedat, angajaţii Administraţiei Bazinale de Apă Buzău Ialomiţa s-au deplasat la faţa locului şi au constatat eroziunea cu antrenare de material a digului de apărare mal stâng al râului Buzău pe o lungime de cca. 50 m, care a înaintat datorită ploilor, ajungând, astăzi la 150 de metri. Digul aparţine de SC Hidroelectrica SA – Sucursala Hidrocentrale Buzău. Digul a fost afectat în urma ploilor abundente din data de 24-25.05.2012 care au produs creşteri de debite pe râul Buzău, 180 mc/s, la un nivel de 106 cm înregistrat la staţia hidrometrică Buzău (pod Mărăcineni).

Descarcă Comunicatul de Presă