Acasa » Comunicate de presa » Elena Dumitru: „Dialogul este cheia rezolvării problemelor de mediu, care constituie o prioritate a Guvernului României”

Elena Dumitru: „Dialogul este cheia rezolvării problemelor de mediu, care constituie o prioritate a Guvernului României”

[13.06.2013]

    Secretarul de Stat al Ministerului Mediului şi Schimbărilor Climatice, Elena Dumitru, a participat, joi, 13 iunie 2013, la conferința intitulată “Gestionarea deșeurilor în România – spre un management european”, desfășurată la Camera de Comerț și Industrie a României.

    În cadrul conferinței au fost prezentate comunicări și intervenții tematice având ca principal subiect implementarea sistemelor de management integrat al deșeurilor în România. De asemenea au fost dezbătute modalitățile de stimulare a agenților economici, în vederea creșterii gradului de colectare și de reciclare / valorificare a deșeurilor.

    În deschiderea evenimentului, secretarul de stat Elena Dumitru a atras atenția supra necesității unei dezbateri interactive prin care conducerea Ministerului Mediului și Schimbărilor Climatice să fie informată cu privire la problemele întâmpinate în implementarea, la nivel național, a sistemelor de management integrat al deșeurilor. ”În primul rând vreau să mulțumesc tuturor celor care au răspuns invitației de a participa la această conferință. Un dialog susținut este cheia rezolvării problemelor de mediu, care constituie o prioritate a Guvernului României în implementare politicilor de mediu. Acestea trebuie să fie în strânsă legătură cu politicile economice, realizându-se astfel o dezvoltare durabilă a României”, a spus secretarul de stat Elena Dumitru.

    Descarca Comunicatul de presa