Acasa » Comunicate de presa » Doha, 26 noiembrie – 7 decembrie: România participă la Conferinţa Naţiunilor Unite care negociază viitoarele acorduri globale în domeniul schimbărilor climatice

Doha, 26 noiembrie – 7 decembrie: România participă la Conferinţa Naţiunilor Unite care negociază viitoarele acorduri globale în domeniul schimbărilor climatice

[27.11.2012 ]

    Conferinţa Naţiunilor Unite privind Schimbările Climatice şi-a deschis lucrările luni, 26 noiembrie, la Doha. Peste 190 de ţări sunt reprezentate la Conferinţă, în condiţiile în care 195 de ţări sunt parte la Convenţia Cadru a Naţiunilor Unite privind Schimbările Climatice (UNFCCC) iar 193 dintre acestea au ratificat şi Protocolul de la Kyoto (KP). Delegaţiilor guvernamentale li se alătură alte câteva mii de participanţi, reprezentanţi ai industriei şi ai mediului de afaceri, ai celor mai importante organizaţii de mediu non-guvernamentale, ai institutelor de cercetare şi ai mass-media.

    România participă la lucrările COP18 cu o delegaţie cuprinzând reprezentanţi ai Ministerului Mediului şi Pădurilor şi ai Ministerului Afacerilor Externe.

    Această a 18-a Conferinţă a Părţilor la UNFCCC (COP 18) va negocia câteva aspecte cheie în domeniul schimbărilor climatice, cu un impact economic şi social semnificativ asupra ţărilor parte la Convenţie şi la Protocol. Subiectul central rămâne continuarea Protocolului de la Kyoto, a cărui primă perioadă de angajament (2008 – 2012) expiră în acest an. Elementul cheie al KP îl reprezintă asumarea, pentru a doua perioada de angajament (CP2), a unor ţinte cantitative obligatorii de reducere a emisiilor de gaze cu efect de sera (GES).

    Descarca Comunicatul de Presa