Acasa » Comunicate de presa » De Ziua Mondială a Mediului, Rovana Plumb anunţă că vrea să declare Lacul Văcăreşti arie naturală protejată

De Ziua Mondială a Mediului, Rovana Plumb anunţă că vrea să declare Lacul Văcăreşti arie naturală protejată

    Rovana Plumb, Ministrul Mediului şi Pădurilor, a declarat marţi, în cadrul unei conferinţe de presă organizate în zona lacului Văcăreşti, că instituţia pe care o conduce va întreprinde toate demersurile legale pentru desemnarea acestui spaţiu drept arie naturală protejată, ţinând cont de documentaţia de fundamentare a propunerii şi cu respectarea criteriilor ştiinţifice de selectare a acestor situri.

    Economia verde înseamnă să obţinem bunăstare socială, reducând în acelaşi timp riscurile de mediu şi deficitul ecologic. Conservarea habitatelor naturale este parte esenţială a economiei verzi, în cadrul managementului sustenabil al terenurilor”, a subliniat ministrul Mediului şi Pădurilor.

    “Zona Lacului Văcăreşti a fost recucerită de natură. Noi vrem să ne asigurăm că natura este repusă în drepturi, dar în acelaşi timp să reparăm şi să protejăm, pentru ca acest loc să devină o destinaţie turistică a Bucureştiului şi a României”, a declarat ministrul Mediului şi Pădurilor.

    Descarcă Comunicatul de Presă Vizualizează fotografiile