Acasa » Comunicate de presa » Locuitorii din 87 de comune au aflat cum pot reduce poluarea apei din fântâni

Locuitorii din 87 de comune au aflat cum pot reduce poluarea apei din fântâni

[27.11.2012 ]

  Ministerul Mediului şi Pădurilor anunță finalizarea celei de-a treia etape din Campania de sensibilizare şi conştientizare a Proiectului “Controlul Integrat al Poluarii cu Nutrienţi” – Seminariile locale.

  Timp de aproape o lună și jumătate, specialiștii din cadrul Proiectului s-au întâlnit cu fermieri, agricultori, ingineri agronomi, medici veterinari, profesori, preoți, elevi și autorități locale din 87 de localități – zone vulnerabile la poluarea cu nitrați. La toate aceste Seminarii localnicii au fost informați asupra riscului poluării apelor cu nitrați și educați pentru reducerea poluării surselor de apă.

  Seminariile au fost organizate în două etape, în perioadele 18 octombrie – 2 noiembrie și 13-26 noiembrie 2012.

  În prima perioadă (18 octombrie – 2 noiembrie), o echipă formată din experți de mediu și personal din cadrul Proiectului a ajuns în localitățile Giurgeni – Ialomița, Chișcani, Movila Miresii și Vădeni – din județul Brăila, Schela și Fundeni – județul Galați, Căiuți, Răcăciuni și Gârleni – județul Bacău, Măgurele – județul Ilfov.

  O altă doua echipă a fost la Gătaia, Șag, Parța, Peciu Nou și Masloc – județul Timiș, Macea, Pecica și Bocsig- județul Arad, Sălacea- Bihor, Păulești – județul Satu Mare și Seini – Maramureș.

  Cea de-a treia echipă a Proiectului “Controlul Poluării cu Nutrienți” a participat la Seminarii în comunele Scânteia, Grajduri, Mironeasa, Voinești, Miroslava, Mircești, Lețcani, Cristești, Cotnari și Deleni – județul Iași, la Ștefănești – județul Botoșani și la Cajvana în județul Suceava.

  Cea de-a patra echipă a fost la Todirești, Gura Humorului, Gălănești, Vicovu de Sus și Frasin – județul Suceava, în Gherăești, Bodești, Costișa, Zănești și Dumbrava Roșie – județul Neamț, la Odorheiu Secuiesc – în Harghita și în județul Covasna – la Ozun și Cernat.

  Descarca Comunicatul de Presa