Acasa » Comunicate de presa » Angajamentul pe viaţă pentru conservarea şi gestionarea zonelor umede va fi recompensat în timpul ceremoniei de deschidere COP11 Ramsar

Angajamentul pe viaţă pentru conservarea şi gestionarea zonelor umede va fi recompensat în timpul ceremoniei de deschidere COP11 Ramsar

    Nimic nu poate ilustra mai bine în termeni practici misiunea şi valorile Convenţiei în conservarea zonelor umede decât reuşitele celor cinci laureaţi ai premiilor Convenţiei Ramsar. Fiecare dintre aceşti cinci laureaţi din cinci ţări diferite, a primit trofeul Ramsar în timpul ceremoniei de deschidere a Convenţiei COP11 ca o recunoaştere a contribuţiei lor la promovarea conservării şi utilizării raţionale a zonelor umede la nivel mondial.

    Bucureşti, România | 6 iulie 2012. Premiile Ramsar pentru conservarea zonelor umede au fost iniţiate în anul 1996 pentru a recunoaşte şi onora contribuţia cetăţenilor, a organizaţiilor şi a autorităţilor guvernamentale de pe întreg mapamondul în promovarea conservării şi utilizării raţionale a zonelor umede. Prezente la evenimentele COP încă din anul 1999, premiile ediţiei din acest an au fost acordate pe trei categorii: Educaţie pentru Asociaţia Zonelor Umede Wisconsin, Management pentru doamna Augusta Henriques şi Ştiinţă pentru dr. Tatsuichi Tsujii. Juriul va oferi de asemenea premiul pentru recunoaşterea activităţii domnului Thymio Papayannis. În final, ţinând cont că anul 2011 a marcat cea de-a 40-a aniversare de la data semnării Convenţiei, Comitetul Permanent a decis să onoreze unul din membrii fondatori ai tratatului, dr. Luc Hoffmann, cu un premiu onorific al celei de-a 40-a aniversări Ramsar.

    Coordonatorul Naţional pentru România al COP 11 Ramsar, secretarul de stat din cadrul Ministerului Mediului şi Pădurilor, Corneliu Mugur Cozmanciuc, a fost încântat să vadă că premiile au fost acordate cetăţenilor şi unei organizaţii ale căror angajamente sunt fundamentale în promovarea educaţiei privind zonele umede, precum şi valoarea de dezvoltare a turismului durabil în zonele umede.

    Descarcă Comunicatul de Presă