Acasa » Comunicate de presa » Acţiuni Scutul Pădurii – amenzi în valoare de 161.000 lei în două zile

Acţiuni Scutul Pădurii – amenzi în valoare de 161.000 lei în două zile

    Ministerul Mediului şi Pădurilor anunţă că, în baza Planului Comun de Acţiune susţinut alături de Ministerul Administraţiei şi Internelor şi intitulat „Scutul pădurii”, Direcţia Control în Silvicultură din cadrul ministerului, împreună cu delegaţi ai Inspectoratelor Teritoriale de Regim Silvic şi Vânătoare şi ai serviciilor de combatere a delictelor silvice ale inspectoratelor judeţene de poliţie Alba, Argeş şi Vâlcea, au efectuat controale în zilele de 17 şi 18 iulie 2012, la operatori economici specializaţi în prelucrarea primară a lemnului şi în depozitarea şi comercializarea materialelor lemnoase de pe raza celor trei judeţe.

    Secretarul de Stat din cadrul Ministerului Mediului şi Pădurilor, Corneliu Mugurel Cozmanciuc, a declarat că: “Au fost vizate îndeosebi zonele afectate de tăierile ilegale de pădure din aceste judeţe. Obiectul controalelor l-a constituit verificarea provenienţei şi a trasabilităţii materialelor lemnoase”.

    “În total au fost întocmite 20 de procese verbale de constatare a contravenţiilor silvice, aplicându-se amenzi în cuantum de 161.000 lei. Ca măsuri complementare s-a procedat la confiscarea fizică a volumului de 380 mc cherestea de răşinoase şi lemn rotund, precum şi la confiscarea contravalorică a unui volum de 411 mc cherestea de răşinoase şi 343 mc lemn rotund, în valoare totală de 206.000 lei, materiale lemnoase care nu au mai fost găsite la contravenienţi”, a detaliat Corneliu Mugurel Cozmanciuc.

    Descarcă Informarea de Presă