Acasa » Comunicate de presa » 13 octombrie – Ziua Internațională pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale. Rovana Plumb: „Ne luptăm să găsim finanţare pentru cât mai multe lucrări de protejare a comunităţilor în faţa dezastrelor naturale”

13 octombrie – Ziua Internațională pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale. Rovana Plumb: „Ne luptăm să găsim finanţare pentru cât mai multe lucrări de protejare a comunităţilor în faţa dezastrelor naturale”

[ 13.10.2012 ]

    Data de 13 octombrie marchează, în calendarul ONU, “Ziua Internaţională pentru Reducerea Riscului Dezastrelor Naturale”.
    Rovana Plumb, ministrul Mediului și Pădurilor: ”Performanţa instituţiilor este decisivă, atunci când comunităţile sunt lovite de dezastre naturale. România s-a confruntat, din păcate, cu foarte multe astfel de situaţii în ultimii ani. Mecanismele de reacţie, la nivel guvernamental şi local, trebuie să devină tot mai eficiente. Dar, în acelaşi timp, noi ne propunem să concentrăm mult mai multe eforturi către acţiunile de prevenire şi limitare a efectelor acestor dezastre. Ne luptăm să găsim finanţare pentru cât mai multe lucrări (precum perdele forestiere, canale de irigaţie, împăduriri ale terenurilor degradate) pentru o mai bună protejare a comunităţilor de efectele inundaţiilor, viscolelor, secetei, alunecărilor de teren. În acelaşi timp, nu ignorăm nici elaborarea unor programe concrete de instruire și participare directă a populației la prevenirea și înlăturarea efectelor distructive ale acestora”.

    Descarca Comunicatul de Presa