Acasa » Comunicare » Evenimente » COP 11 Ramsar Romania

COP 11 Ramsar Romania

“Wetlands: Home and Destination”

“Zonele umede: Cămin şi destinaţie”

Galeria foto

Legătură utilă pentru vizualizarea Sesiuniilor plenare desfăşurate în perioada 6-13 iulie 2012

Legătură utilă pentru vizualizarea Agendei

Legătură utilă pentru vizualizarea Programului

[ 12.07.2012 ]

Ministrul Mediului şi Pădurilor, Rovana Plumb, va susţine vineri, 13 iulie 2012, o alocuţiune care va marca închiderea celei de-a 11-a reuniuni a Conferinţei Părţilor Contractante la Convenţia Ramsar

Ministrul Mediului şi Pădurilor, Rovana Plumb, va susţine vineri, 13 iulie 2012, începând cu ora 18:00, o alocuţiune care va marca închiderea celei de-a 11-a reuniuni a Conferinţei Părţilor Contractante la Convenţia asupra zonelor umede de importanţă internaţională (COP11 Ramsar).

Evenimentul se va desfăşura în cadrul sesiunii plenare ce are loc în Sala A. I. Cuza din cadrul Palatului Parlamentului, intrarea C1. Lucrările sesiunii plenare sunt publice, iar jurnaliştii au acces la întregul eveniment.

Descarcă Invitaţia de Presă

[ 12.07.2012 ]

Prezentarea emisiunii de mărci poştale ”Păsări acvatice”, lansată cu prilejul COP11 Ramsar

Joi, 12 iulie 2012, a avut loc la Palatul Parlamentului prezentarea emisiunii de mărci poştale „Păsări acvatice”, lansată pe 06 iulie 2012 cu ocazia deschiderii celei de a 11-a Reuniuni a Conferinţei părţilor la Convenţia asupra zonelor umede de importanță internațională, în special ca habitat al păsărilor acvatice (Convenţia Ramsar).

Evenimentul s-a desfăşurat în prezenţa secretarului de stat din Ministerului Mediului şi Pădurilor, Corneliu Mugurel Cozmanciuc şi a secretarului general al Convenţiei Ramsar, Anada Tiega.

Descarcă Informarea de Presă

[ 10.07.2012 ]
Secretarul de Stat Corneliu Mugurel Cozmanciuc s-a întâlnit cu ambasadorul Republicii Uruguay şi cu ambasadorul Republicii Costa Rica

  Secretarul de Stat din cadrul Ministerului Mediului şi Pădurilor, Corneliu Mugurel Cozmanciuc, s-a întâlnit marţi, 10.07.2012, cu excelenţa sa Pedro Mo Amaro, ambasadorul Republicii Uruguay în România şi cu excelenţa sa Manuel B. Dengo, ambasadorul Republicii Costa Rica, reprezentant permanent la Naţiunile Unite la Geneva. Întâlnirile au avut loc cu ocazia organizării de către România a celei de-a 11-a reuniuni a Conferinţei Părţilor Contractante la Convenţia Ramsar.Temele de discuţie s-au axat pe schimbul de bune practici în contextul internaţional, ţinând cont de specificul fiecăruia dintre state în domeniile dezvoltării durabile a pădurilor, combaterea deşertificării şi încurajarea reîmpăduririlor sau conservarea zonelor umede.
  Descarcă Comunicatul de Presă

[ 09.07.2012 ]

Turismul gestionat corespunzător poate favoriza protejarea zonelor umede

Fie că se plimbă cu caiacul în Mlaștinile Iberá din Argentina, fie că observă păsările lângă Lacul Ba-Be din Vietnam, turiștii asigură venit pentru conservarea zonelor umede la nivel mondial, așa cum se demonstrează în noua publicație lansată de Secretariatul Ramsar și UNWTO.

În plus față de resursele primordiale precum apă, hrană și energie, zonele umede oferă oportunități semnificative pentru turism, care se pot transforma în furnizarea de beneficii economice pentru comunitățile locale și gestionarea durabilă a zonelor umede, conform publicației “Destination Wetlands: Supporting Sustainable Tourism.”

Descarcă Comunicatul de Presă

[ 08.07.2012 ]

Invitaţie la conferinţă de presă, pe data de 09.07.2012, pe tema promovării unui turism responsabil în zonele umede

  Luni, 9 iulie 2012, ora 13:30, va avea loc la Palatul Parlamentului, în Sala Spiru Haret, o conferinţă de presă ce va avea ca temă promovarea unui turism responsabil în zonele umede.Conferinţa de presă va fi susţinută de secretarul de stat din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului, Cristian Barhalescu, secretarul de stat din cadrul Ministerului Mediului şi Pădurilor, Corneliu Mugurel Cozmanciuc, secretarul general al Convenţiei Ramsar, Anada Tiega, secretarul general al Organizaţiei Mondiale a Turismului (OMT), Taleb Rifai şi directorul pentru Dezvoltare Regională şi Turism, din cadrul OMT, Luigi Cabrini şi se desfăşoară în cadrul celei de-a 11-a reuniuni a Conferinţei Părţilor Contractante la Convenţia asupra zonelor umede de importanţă internaţională (COP11 Ramsar) din perioada 6-13 iulie 2012, la Bucureşti. 

  Descarcă Invitaţia de Presă

[ 06.07.2012 ]

Angajamentul pe viaţă pentru conservarea şi gestionarea zonelor umede va fi recompensat în timpul ceremoniei de deschidere COP11 Ramsar

  Nimic nu poate ilustra mai bine în termeni practici misiunea şi valorile Convenţiei în conservarea zonelor umede decât reuşitele celor cinci laureaţi ai premiilor Convenţiei Ramsar. Fiecare dintre aceşti cinci laureaţi din cinci ţări diferite, a primit trofeul Ramsar în timpul ceremoniei de deschidere a Convenţiei COP11 ca o recunoaştere a contribuţiei lor la promovarea conservării şi utilizării raţionale a zonelor umede la nivel mondial.
  Descarcă Comunicatul de Presă

[ 05.07.2012 ]

A 11-a reuniune a Conferinţei Părţilor Contractante la Convenţia Ramsar începe vineri, 6 iulie 2012,la Bucureşti, la Palatul Parlamentului

  Cea de-a 11-a reuniune a Conferinţei Părţilor Contractante la Convenţia asupra zonelor umede de importanţă internaţională (COP11 Ramsar) începe vineri, 6 iulie 2012, la Palatul Parlamentului, Bucureşti.Deschiderea oficială a Conferinţei va avea loc vineri, 6 iulie 2012, ora 17:00, Sala C. A. Rosetti, în prezenţa secretarului de stat din cadrul Ministerului Mediului şi Pădurilor, Corneliu Mugur Cozmanciuc, a secretarului de stat din cadrul Ministerului de Externe, Bogdan Aurescu, şi a secretarului general al Ramsar, Anada Tiega. 

  Evenimentul de deschidere va fi precedat de o conferinţă de presă susţinută de secretarul de stat Corneliu Mugur Cozmanciuc, alături de secretarul general al Ramsar, Anada Tiega, care va începe la ora 15:00 şi care se va desfăşura în Sala Spiru Haret. Jurnaliştii sunt aşteptaţi începând cu ora 14:30, accesul făcându-se pe la intrarea C1 a clădirii Palatului Parlamentului.

  Totodată, la conferinţa de presă de la ora 15:00, vor fi prezenţi cei cinci laureaţi, care vor fi premiaţi în cadrul ceremoniei de deschidere a celei de-a 11-a Ediţii a Conferinţei Părţilor Contractante la Convenţia Ramsar a Zonelor Umede (Ramsar COP11).
  Descarcă Invitaţia de Presă