Ministrul mediului, apelor și pădurilor, Barna Tánczos, a evaluat starea Lacului Roșu

Data publicarii : 20 Apr 2021

Ministrul Barna Tánczos, alături de secretarul de stat pentru mediu, Robert Szep, secretarul de stat pentru ape, Vasile Panaite, și de o echipă de specialiști - ecologi, biologi, silvici, hidrologi și experți în gospodărirea apelor - au mers, la 16 aprilie, în Parcul Național Cheile Bicazului - Hășmaș, în zona Lacul Roșu.

Lacul Roșu este cel mai mare lac de baraj natural din România și una din principalele atracții turistice la nivel regional. Lacul Roșu suferă un proces intens de colmatare, din cauza depunerii sedimentelor transportate de râul Bicaz.

„Le-am cerut colegilor de la Apele Române să înceapă fără întârziere lucrările de decolmatare a lacurilor de retenție situate în amonte. Aceste lucrări vor încetini procesul, dar nu vor rezolva problema deja existentă în Lacul Roșu. De aceea, tuturor celorlalți specialiști prezenți le-am cerut să facă o analiză amănunțită și să prezinte soluții rapide, fundamentate științific și cu impact minim asupra ecosistemelor de aici”, a declarat ministrul Barna Tánczos.