Ministrul Barna Tánczos a transmis un mesaj de Ziua Mondială a Meteorologiei, marcată, în fiecare an, la data de 23 martie

Data publicarii : 24 Mar 2023

Tema de anul acesta a Zilei Mondiale a Meteorologiei a fost „Vremea, clima și apa în beneficiul dezvoltării durabile și al generațiilor viitoare”.

Cu această ocazie, ministrul Barna Tánczos le-a transmis un mesaj colegilor meteorologi, în cadrul evenimentului dedicat  Zilei Mondiale a Meterologiei, organizat de Administratia Națională de Meteorologie RA.

„La mulți ani tuturor specialiștilor din acest domeniu, tuturor colegilor de la #ANM. Anul acesta ziua Mondială a Meteorologiei se suprapune cu celebrarea a 150 de ani de existență a Organizației Mondiale a Meteorologiei. Istoria acestei organizații și datele sunt o dovadă clară a implicării, seriozității și profesionalismul de care au dat dovadă meteorologii la nivel global. Tema aduce în atenție legătura dintre meteorologie și dezvoltarea durabilă și trage un semnal de alarmă pentru generațiile viitoare. Există o interconectivitate, interdependență între servicile meteorologice, climatice, hidrologice și oameni pentru protejarea vieții și a bunurilor societății. Prognozele meteo și avertizările timpurii au salvat vieți. De asemenea, activitatea ANM este un pilon de cooperare în activitatea europeană și globală în domeniul meteorlogiei. La mulți ani întregii organizații mondiale a meteorologiei și la mulți ani ANM!”, a precizat ministrul Barna Tánczos.

La eveniment au luat cuvântul și reprezentanți ai Academiei de Științe Agricole și Silvice Gheorghe-Ionescu Sisești, Serviciului de Telecomunicații Speciale, Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor, precum și colegi de la cele șapte Centre Meteorologice Regionale.