INFORMARE DE PRESĂ - Participarea delegatiei Ministerului Mediului la cea de-a 5-a Conferință a Părților la Convenția - cadru privind protecția și dezvoltarea durabilă a Carpaților (Convenția Carpatică)

Data publicarii : 13 Oct 2017

În perioada 10-12 octombrie a.c. au avut loc la Lillafüred, Ungaria, cea de-a 5-a Conferință a Părților la Convenția - cadru privind protecția și dezvoltarea durabilă a Carpaților (Convenția Carpatică), precum și întâlnirea miniștrilor Mediului din țările care fac parte din Grupul de la Visegrad+4.

Delegația României participantă la aceste întâlniri a fost condusă de domnul Viorel Toma, Preşedintele Agenției Naționale pentru Protecția Mediului.

Întâlnirea miniștrilor mediului din țările care fac parte din Grupul de la Visegrad+4 a fost organizată de Ungaria (țară care deține Președinția Grupului Visegrad în această perioadă), iar la întâlnire, pe lângă statele membre Grupului Vișegrad (Ungaria, Cehia, Slovacia și Polonia), au fost invitați să participe și  reprezentanți ai României, Bulgariei, Croației și Sloveniei.

Temele dezbătute pe parcursul evenimentului au fost economia circulară, schimbările climatice și problematica speciilor străine invazive.

Descarcă documentul