DREPT LA REPLICĂ

Data publicarii : 14 Apr 2016

DREPT LA REPLICĂ

București, 14 aprilie 2016

Către:      Ziarul Național

În atenția: Domnului Iliuță Naghi, director general

 

Stimate domnule director general,

Vă scriem în legătură cu articolul din publicația pe care o conduceți, postat și tipărit astăzi 14 aprilie 2016, sub titlul ”Ministrul lui Ciolos care lupta pentru independenta Transilvaniei!” și semnat de domnul Cătălin Tache.

Vă facem cunoscut faptul că informațiile publicate de domnul Cătălin Tache sunt profund eronate, deoarece CV-ul prezentat în articol nu aparține domnului Istvan Jakab, președintele Administrației Fondului pentru Mediu, ci unei alte persoane, cu același nume, dar care nu are nicio relație contractuală sau de altă natură cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor (MMAP), sau cu instituțiile aflate în subordinea, coordonarea sau sub autoritatea MMAP.

În susținerea celor afirmate, atașăm prezentului drept la replică CV-ul real al domnului președinte Istvan Jakab.

În continuare, semnatarul articolului face referire la faptul că ”pe anul 2016 este prevazut un fond de 75 milioane lei dedicat «subventiilor pentru achizitia de masini electrice si plug-in hibride si pentru punerea la punct a unei structuri de statii de alimentare». Adica a prizelor de la care sa se alimenteze masinile electrice. Prize care insa, sub pretextul ca s-ar afla la jumatatea culoarului IV pan-european, ar trebui montate in marea lor majoritate in Harghita si Covasna”. Facem precizarea că Ghidul Programului de dezvoltare a infrastructurii de alimentare a autovehiculelor electrice este, în prezent în curs de elaborare. Acest program este unul de nivel național, neexistând culoare sau județe prioritare.

Stimate domnule director general,

Considerăm că un demers jurnalistic minimal de verificare a acestor informații, prin contactarea biroului de presă al AFM sau a Direcției de Comunicare a MMAP, ar fi evitat apariția unui articol care conține o confuzie jurnalistică gravă, ce poate  induce în eroare opinia publică si aduce prejudicii de imagine instituției noastre.

În spiritul unei corecte informări a cititorilor dumneavoastră, vă rugăm să remediați articolul pe pe site-ul enational.ro, prin preluarea informațiilor din prezentul drept la replică și, totodată, să publicați aceste clarificări în ediția print a Ziarului Național de mâine, 15 aprilie 2016, în condiții similare cu articolul apărut în ediția de astăzi!

Vă mulțumim și vă asigurăm de întreaga noastră considerație!

DIRECȚIA DE COMUNICARE ȘI RELAȚIA CU PARLAMENTUL

Descarca documentul