Detasare experti nationali in cadrul Directiilor Generale ale Comisiei Europene

Data publicarii : 13 Sep 2016

1. JRC D.3 – post privind strategia tematica privind solul și al 7lea Program de Acțiune

2. DG ENV B.1 – post privind implementarea Planului de Acțiune privind Economia circular și politicilor privind consumul și producția durabilă,

- Aceste posturi se adresează doar experților care provin din cadrul administrației publice locale, regionale sau naționale, în conformitate cu prevederile Deciziei Comisiei Europene nr. 6866 din 12.11.2008 referitoare la regimul aplicabil acestei categorii de personal care lucrează în cadrul structurilor Comisiei.

- Dosarul de candidatură se transmite atât în format electronic, la adresa de e-mail roxana.nicolau@mmediu.ro, cât şi în format de hârtie.

- Dosarul de candidatură trebuie să conţină CV-ul european al aplicantului - Europass (în format word şi pdf), care poate fi descărcat în limbile: engleză, franceză sau germană de pe site-ul Comisiei Europene (http://europass.cedefop.europa.eu/europass/home/hornav/Introduction.csp?loc).

- Candidaţii trebuie să menţioneze direcţia generală din cadrul Comisiei Europene, unitatea şi poziţia pentru care aplică, conform referinţei din fişa postului.

-CV-ul european al aplicantului trebuie să fie însoţit de o scrisoare de sprijin din partea angajatorului (în format pdf), care să includă angajamentul instituţiei din care provine expertul, de a suporta toate cheltuielile generate de detaşarea propriilor experţi (achitarea salariului în ţară şi a asigurărilor sociale, inclusiv asigurarea medicală pe toată durata detaşării), în conformitate cu Decizia Comisiei C(2008)6866 din 12 noiembrie 2008 de stabilire a normelor privind experţii naţionali detaşaţi şi experţii naţionali în formare profesională pe lângă serviciile Comisiei. Scrisoarea, semnată de către conducerea instituţiei respective, se redactează în limba română şi se adresează doamnei Luminița Odobescu, Ambasadorul României la Reprezentanţa Permanentă a României pe lângă UE.

Termenul pana la care se asteapta informatiile mentionate mai sus este 16 septembrie a.c.