COMUNICAT DE PRESĂ - Președinția română a Consiliului a coordonat poziția comună a statelor UE în cadrul OECPR, organism care pregătește Adunarea ONU de Mediu

Data publicarii : 11 Mar 2019

Vicepreședintele Administrației Fondului pentru Mediu, Dorin Corcheș, a condus delegația României la Cel de-al patrulea Comitet deschis al reprezentanților permanenți la Programul Natiunilor Unite pentru Mediu (OECPR-4) la sediul UNEP (Programul Națiunilor Unite pentru Mediu), în Nairobi, Kenya, în perioada 4-8 martie 2019. Comitetul reprezintă organismul care pregătește Cea de-a patra Sesiune a Adunarii ONU de Mediu (UNEA-4), a cărui temă este „Soluții inovatoare pentru provocarile de mediu, consum și producție durabile”. Reuniunea va fi organizată în perioada 11-15 martie 2019.

În calitatea de Președinție a Consiliului Uniunii Europene, România a coordonat poziția comună a statelor membre ale UE reunite la acest eveniment și a organizat o serie de reuniuni între statele membre ale Uniunii Europene și alți parteneri importanți în negociere. 

Descarcă documentul