Apel pentru parteneriat - Parcul Național Făgăraș

Data publicarii : 09 Nov 2016

Crearea Parcului Național Munții Făgăraș

Apel pentru parteneriat

Capitalul natural constituie un pilon esențial al dezvoltării durabile a societăților moderne. Rolul capitalului natural și al serviciilor asigurate de ecosisteme ca suport al vieții este recunoscut la nivel european atât de către factorii de decizie, cât și de către populație și sectorul economic.

Zona Munților Făgăraș este una din cele mai valoroase  zone ale Europei datorită ecosistemelor și peisajelor naturale reprezentative la nivel național și European, al valorii excepționale a biodiversității, culturii, arhitecturii locale, tradițiilor, precum și datorită potențialului uman.

Ministerul Mediului Apelor si Pădurilor, bazându-se pe dubla funcțiune a  capitalului  natural al României, respectiv cea de patrimoniu și cea de resursă și ținând cont de necesitatea valorificării durabile a acestui capital,  pornind de la principiile ce stau la baza conservării  și a economiei verzi, inițiază  realizarea unui parteneriat cu organizații și administrații publice locale  pentru crearea ariei naturale protejate  Parcul  Național Munții Făgăraș.

Urmând pașii stabiliți prin Memorandumul inițiat de Ministerul Mediului Apelor si Pădurilor, cu sprijinul Ministerului Dezvoltării Regionale și Administrației Publice și aprobat de Guvernul României în data de 14 Septembrie 2016, se dorește declararea parcului național și constituirea în viitor a unei administrații conform standardelor internaționale, capabile să asigure dezvoltarea sustenabilă a comunităților locale din jurul Munților Făgăraș, gestiunea durabilă a patrimoniul natural și conservarea habitatelor și speciilor sălbatice.

Invităm organizațiile interesate - autoritățile locale, instituții, grupuri locale-GAL, ONGuri - să devină   parteneri ai Ministerului Mediului Apelor si Pădurilor în această inițiativă prin completarea  formularului de „Adeziune”,  atașat acestei invitații.

Suntem onorați să fiți alături de Ministerul Mediului Apelor si Pădurilor în acest demers.

Descarca Adeziune

 

Ministru

Cristiana PAȘCA PALMER