Copii în vizită la Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, cu ocazia Săptămânii verzi

Data publicarii : 11 May 2023

Ministrul Tánczos Barna  a primit, la data de 26 aprilie, vizita copiilor din clasele a-II-a și a III-a din Școala Gimnazială „Pia Bratianu” - București, cu ocazia Săptămânii Verzi, care s-a desfășurat în multe unități de învățământ din țară.

Demnitarul le-a prezentat școlarilor cât de important este să prețuiești resursele oferite de natură și cum poate fiecare dintre ei să aducă o schimbare în bine în comportamentul adulților, în ceea ce privește protecția mediului.

„Colectarea separată, reciclarea, respectul față de natură atunci când mergem în drumeții sau la evenimentele în aer liber alături de familie până la micile gesturi, din fiecare zi, de a nu arunca gunoiul pe stradă vor duce la salvarea resurselor Planetei”, le-a spus școlarilor ministrul mediului, apelor și pădurilor. Demnitarul le-a mai vorbit micilor vizitatori și despre protejarea animalelor sălbatice, îngrijirea pădurilor și cum trebuie realizată corect colectarea separată în gospodării.

Reamintim că la sfârșitul lunii februarie, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor și Ministerul Educației au lansat platforma Saptamanaverde.edu.ro. Astfel, elevii și cadrele didactice au la dispoziție o platformă de resurse educaționale pentru a susține organizarea activităților din cadrul Programului Săptămâna verde care se desfășoară, începând cu acest an școlar, în toate școlile, în perioada 27 februarie - 16 iunie 2023.

Școlile pot realiza, în această săptămână, activităţi educaționale care contribuie la prevenirea schimbărilor climatice şi la protejarea mediului.