Avantajele etichetarii ecologice

Data publicarii : 04 Dec 2014

ETICHETA ECOLOGICA EUROPEANA este:

CREDIBILA

Eticheta ecologica europeana este bazata pe studii stiintifice. Criteriile de atribuire se realizeaza pe baza unei analize stiintifice a impactului produsului pe tot parcursul ciclului sau de viata.

FIABILA

Eticheta ecologica europeana este acordata de MINISTERUL MEDIULUIComisia Nationala pentru Acordarea Etichetei Ecologice este un organ consultativ cu rol in evaluarea dosarului.

VIZIBILA

Eticheta ecologica europeana acopera o gama larga de produse, contribuind la alegerea cumparatorului prin simbolul sau aplicat pe acestea.

ETICHETA ECOLOGICA EUROPEANA – instrument al dezvoltarii durabile

Schema de etichetare ecologica este parte a unei strategii europene care promoveaza productia si consumul durabil.
Promovarea produselor etichetate ecologic contribuie la utilizarea eficienta a resurselor si la un nivel ridicat de protectie a mediului.

ETICHETA ECOLOGICA EUROPEANA

  1. promoveaza conceperea, comercializarea si utilizarea produselor/serviciilor care au un impact redus asupra mediului pe parcursul ciclului lor de viata
  2. are un caracter selectiv
  3. atesta calitatea utilizarii unui produs/serviciu si calitatea sa ecologica
  4. garanteaza o selectivitate a produselor/serviciilor prin nivelul de exigenta a criteriilor care stau la baza acordarii ei
  5. are un caracter dinamic si evolutiv;
  6. este atribuita pentru o anumita perioada de timp echivalenta cu valabilitatea criteriilor
    (3-5 ani), urmand ca solicitarea acesteia sa fie reinnoita.
  7. are un caracter voluntar
Are o dimensiune europeana

Eticheta ecologica europeana este �pasaportul� care autorizeaza libera circulatie a produselor pe teritoriul european.

Este selectiva

Eticheta ecologica este acordata numai acelor produse/servicii cu un impact minim asupra mediului pe parcursul ciclului lor de viata.

Functioneaza pe baza analizei criteriilor

Criteriile de acordare se bazeaza pe studii care analizeaza impactul produsului/serviciului asupra mediului de-a lungul intregului ciclu de viata, incepand cu extractia materiilor prime in perioada de pre-productie si continuand cu productia, distributia si eliminarea finala a acestuia.

Este voluntara

Operatorul economic nu este obligat sa aplice eticheta ecologica europeana pe produse/servicii. Este o alegere voluntara a acestuia.

AVANTAJELE ETICHETEI ECOLOGICE EUROPENE PENTRU OPERATORII ECONOMICI

SPORESTE INCREDEREA CLIENTILOR

Daca obiectivul operatorului economic este acela de a creste fidelitatea clientilor si increderea pentru produse sale, eticheta ecologica europeana este un real suport, aceasta fiind cel mai bun mijloc de a raspunde intrebarilor din ce in ce mai multe ale consumatorilor, oferindu-le o informare mult mai fiabila asupra produselor, fondata pe baze stiintifice.

INTARESTE IMAGINEA FIRMEI

Eticheta ecologica europeana contribuie la consolidarea pozitiei firmei in fata clientilor, in ceea ce priveste angajamentul luat in lupta pentru protectia mediului.

IMBUNATATESTE IMAGINEA DE MARCA

Eticheta ecologica reprezinta un “alt semn de calitate” pentru produse, capabil sa imbunatateasca imaginea de marca.