„Aventurile lui Starry, sturionul cel Viteaz”

Data publicarii : 02 Nov 2020

O poveste care poate schimba felul în care copiii privesc natura. Plecând de la „Aventurile lui Starry, sturionul cel Viteaz.”

Este o carte electronică pentru copii, elaborată de Asociaţia Internaţională pentru Studiul Dunării (IAD), Viena, Austria şi Institutul pentru Dezvoltare Integrată şi Mediu (ICRO), Domžale, Slovenia. Scopul realizărioi acestui volum este acela de a crește gradul de conștientizare cu privire la conservarea habitatelor acvatice și a vieții pe care acestea o găzduiesc.

Cartea prezintă aventurile unui mic sturion în fluviu și în mare.

De ce este Starry atât de important şi de ce se dorește prezentarea poveștii sale? Sturionii sunt ȋn mare pericol şi au nevoie de ajutorul nostru pentru a fi salvați.

Autorii speră că  atȃt aventurile extraordinare ale lui Starry ȋn călătoria sa ȋn fluviu şi mare, cȃt şi ȋntâlnirile deosebite pe le are pe parcursul acestui drum, să ajute copiii să ȋnţelegeagă mai bine viaţa sturionilor. Și poate chiar să schimbe percepţia asupra modului în care aceste viețuitoare pot fi protejate pe viitor.

„Aventurile lui Starry, sturionul cel viteaz” dedicată copiilor de 8-13 ani, este însoțită de o carte de colorat pentru copiii de 4-7 ani și poate fi descărcată de la link-urile de mai jos:

https://www.danube-iad.eu/.../Starry_booklet_RO_final.pdf

https://www.danube-iad.eu/.../Starry_colouring%20book_RO..