MMAP supune dezbaterii publice proiectul de Ordin pentru aprobarea Metodologiei de aplicare a evaluării de mediu pentru amenajamente silvice

Data publicarii : 18 Sep 2020

În conformitate cu prevederile Legii nr. 52/2003 privind transparenţa decizională în  administraţia publică, republicată, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor (MMAP) supune dezbaterii publice proiectul de Ordin privind aprobarea Metodologiei de aplicare a evaluării de mediu pentru amenajamente silvice.

Proiect de Ordin | Referat de aprobare

Cetățenii și instituțiile interesate pot transmite opinii/propuneri/sugestii, în termen de 10 zile de la data publicării pe site, la Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, Direcția Evaluare Impact și Controlul Poluării, pe adresa de mail: luminita.andrei@mmediu.ro.

18.11.2020
În conformitate cu prevederile art. 7, alin. (10), lit. d) din Legea nr. 52/2003 privind transparenţa decizională în administraţia publică, republicată, Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor (MMAP) pune la dispoziția publicului Menționăm că, în cursul dezbaterii publice, mai mulți participanți au solicitat termen suplimentar pentru transmitere de propuneri scrise, termen care s-a stabilit ca fiind 20.11.2020.
După primirea și analizarea propunerilor transmise, MMAP va fi în măsură să pună la dispoziția publicului versiunea îmbunătățită a proiectului de act normativ, iar ulterior versiunea finală adoptată.
UPDATE 09.11.2020

Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor organizează dezbaterea publică a proiectului de Ordin de ministru privind aprobarea Metodologiei de aplicare a evaluării de mediu pentru amenajamente silvice, în conformitate cu prevederile legii 52/2003 privind transparența decizională în administrația publică.

Dezbaterea va avea loc miercuri, 11 noiembrie 2020, ora 10:00, în sistem videoconferință, prin intermediul platformei Webex. Toți cei care doresc să participe activ la dezbaterea publică (exprimare puncte de vedere, întrebări etc.) se pot înscrie, ca participanți, la adresa de email it@mmediu.ro. Termenul limită pentru înscriere este marți, 10 noiembrie 2020, ora 17:00.

Precizăm că întreaga dezbatere va fi transmisă, în direct, pe pagina de Facebook a MMAP - https://www.facebook.com/Mediu.Romania. Așadar, toți cei interesați pot urmări dezbaterea, înscrierea fiind necesară doar pentru participanții activi.

UPDATE 06.08 2021
Forma consolidată a Proiectului de OM, în urma consultărilor cu reprezentanții Comisiei Europene: