România a participat la Conferința la nivel înalt “Obiectivele de dezvoltare durabilă, schimbările climatice și viitorul european”

Data publicarii : 01 Jun 2018

În data de 31 mai 2018 s-a desfășurat, la Milano, Conferința la nivel înalt “Obiectivele de dezvoltare durabilă, schimbările climatice și viitorul european”, organizată de Alianța Italiană pentru Dezvoltare Durabilă, cu participarea reprezentanților instituțiilor Uniunii Europene, alături de lideri ai societății civile și ai mediului de afaceri.

În cadrul lucrarilor conferintei, domnul secretar de stat Ionut Cimpeanu, conducătorul delegației Ministerului Mediului, a evidențiat importanța sinergiilor dintre Obiectivele de Dezvoltare Durabilă și problematica schimbărilor climatice în implementarea Agendei 2030, România fiind apreciată pentru abordarea integrată a celor doua problematici.

Țara noastră a fost reprezentată la eveniment de experți din Ministerul Mediului și din Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă din cadrul Secretariatului General al Guvernului.

Evenimentul se înscrie în seria de preocupări privind implementarea Agendei 2030 pentru Dezvoltare Durabilă la nivelul UE și are relevanță pentru pregătirea Președinției României la Consiliul UE.