INFORMARE DE PRESĂ - interzicerea cu data de 1 iulie 2018, a introducerii pe piața națională a pungilor de transport din plastic subțire și foarte subțire cu mâner

Data publicarii : 06 Oct 2017

La inițiativa Ministerului Mediului, Guvernul României a aprobat în ședința de ieri, 5 octombrie, proiectul de lege privind modificarea și completarea Legii  nr. 249/2015 privind modalitatea de gestionare a ambalajelor și a deșeurilor de ambalaje.

Actul normativ transpune prevederile Directivei (UE) 2015/720, iar România, ca orice alt Stat Membru, avea termen de transpunere a acesteia până la data de 27 noiembrie 2016. Astfel, pentru conformarea cu prevederile acesteia, și anume reducerea consumului de pungi de transport din plastic subțire, România va interzice, începând cu data de 1 iulie 2018, introducerea pe piața națională a pungilor de transport din plastic subțire (cu grosimea peretelui mai mică de 50 de microni) și foarte subțire cu mâner (cu grosimea peretelui mai mică de 15 microni). De asemenea, începând cu data de 1 ianuarie 2019 se va interzice și comercializarea pungilor de transport din plastic subțire și foarte subțire cu mâner.

Descarcă documentul